Det vankas mintkolasås

Long time no see

Förlåt för det, men det har varit ett par veckor med fullt fokus på just där och då. En intensivutbildning för Fartygsbefäl klass 8 i Stockholm. Något så långt utanför min trygghetszon man nästan kan komma. Flytt av salongen under förra helgen och sedan tillbaka till huvudstaden för provskrivning för befälsgrejen.

Jag är så stolt över mig själv att jag klarat av de senaste två veckorna. Väntar bara på intyget från Transportstyrelsen, sen kan jag köra runt i lite alla möjliga småbåtar och ta betalt:)) Om jag vill alltså.

 

påsk1

 

påsk2

 

påsk3

 

Så en påskhelg bara hemma är såå skönt!

 

Det var fem helger sedan jag bara var hemma en helg sist och sju sedan vi var hemma både jag och stora M. Och vet ni, nu är det faktiskt bara sju helger kvar tills dess att vi arbetar vår sista dag på 15 månader. Sju helger kvar tills dess att vi drar ner till Drömmen om Italien. Sju helger kvar tills dess att vi börjar vårt smått galna sommaräventyr. Vattenskotrarna står i garaget. Det kvarstår lite finlir på dem, lite packplanering och några timmars inkörning, sedan så… Sju helger!!! 

 

påsk4

 

Men det är bara minuter kvar…

 

Tills dess att jag ska avnjuta en stor tallrik hemgjord vaniljglass med mintkolasås, som syster och Mini knåpat ihop.

 

Receptet på massor av mintkolasås:

2 dl grädde
2 dl socker
2 dl ljus sirap

Kokas upp och ska sjudas cirka 5 minuter.
Efter det tillsätts 2 tsk vaniljsocker och några droppar mintextrakt.
Frys in det ni inte använder.

 

Hoppas ni alla har/haft en härlig påskhelg!

 

Karmisar Becca

 

 

Publicerat av

Välkommen till en helt vanlig småbarnsmammas liv i en småstad mitt i Sverige, en dröm i Italien och ett hus någonstans bortom verkligheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s