En flytt… utan mig…

Nästa helg flyttar vi jobbet…

Efter 22 år, lämnar min kollega sin lokal i centrala Borlänge. Jag har hunnit jobba där tillsammans med henne i snart fyra (!) år. Var tog den tiden vägen?

Nu flyttar vi hem till henne i Romme. Det blir så mysigt. Det är inte riktigt klart ännu, men känslan i den lilla röda stugan på hennes gård är så fridfull. Det kommer bli så perfekt.

 

sommarplaner-10

 

sommarplaner-11

 

Nästa helg går flyttlasset. En arbetsvecka kvar i stan för min fina kollega. Jag har gjort min sista dag där.

Kommande vecka ska jag träda ur min comfort zone och kursa i dagarna fem i Stockholm. Här har jag verkligen tagit mig vatten över huvudet och känner mig inte bekväm alls.  M e n  det ska bli riktigt, riktigt roligt. Hoppas jag…

 

sommarplaner.0

 

sommarplaner-9

 

sommarplaner-15

 

sommarplaner-7

 

sommarplaner.1

 

Jag kommer märka mitt revir i dessa lokaler i två månader…

 

Min gamla schamponering från Hovgårdstiden står på plats. Jag har fått ett eget stort skåp i salongen till mina saker. Mina produkter kommer få stå på hyllorna. Hon är så snäll fina A, som låter mig få vara kvar.

För jag kommer att försvinna i ett år.
Det är verkligen med tudelade känslor vad det gäller hårbiten. Jag älskar ju det, mer än det mesta! Men vi har tagit ett beslut i familjen.

Vi ska ta ett sabbatsår från vardagen innan Mini börjar skolan nästa höst. Det är anledningen till att vi gör detta nu. Sedan är vi ”låsta” på plats minst elva år framöver.

Vi kommer vara i Italien under sommaren och i augusti drar vi upp till Bortom Verkligheten och vårt timmerhus, för ett ge barnen ett år av vildmark, utan teve, massor av uteaktiviteter, fjäll, vilda djur och långt ifrån vardagliga bekvämligheter. Ett år av bara familj och eftertanke. För att det är nu eller aldrig med barnen och för att vi kan.

Gamla M kommer att flytta in i huset i Hovis i slutet av maj. Hon får en villa på landet för sig själv under ett år och vi får en trädgårdsmästare och fastighetsskötare… Barnens förskoleplatser är uppsagda nu finns det liksom ingen återvändo.

 

 

sommarplaner-14

 

sommarplaner-13

 

Det finns handväskkrokar på vårt nya ställe. Och  k a n s k e  får jag möjlighet att gästspela någon gång under det här året. Jag meddelar i god tid innan när det blir i så fall, om någon av mina kunder är i fas och vill boka in sig då. Annars får jag nöja mig att sitta med en kopp kaffe vid fönstret på denna fina trästol och bara snacka gojja med fina A.

Innan skolstart 2018 kommer jag tillbaka. Kanske hänger några av mina kunder kvar hos oss. A kommer ju att fortsätta jobba. Kanske får jag börja om från början. Beslutet är taget och jag tror inte att jag kommer att ångra det…

7 juni gör jag min sista dag på salongen. Men ett år går fort! Eller hur?

 

Karmisar Becca

Publicerat av

Välkommen till en helt vanlig småbarnsmammas liv i en småstad mitt i Sverige, en dröm i Italien och ett hus någonstans bortom verkligheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s