Mälaren i två dagar

Genrepet är genomfört.

 

Vi lade på lördag förmiddag i skotrarna vid Västerås Gästhamn för åtminstone en dag på Mälaren. Västerås Gästhamn och hela hamnområdet är fantastiskt fint, nyfixat och modernt.

 

Vi hade en obokad helg i almanackan, med alla tre barnen hemma. Perfekt för ett genrep inför sommarens bravader. Alla har åkt på skotrarna tidigare, men vi har inte gjort det alla tillsammans. Vi har dessutom bara haft tillgång till Dalälven och Runn, vilket är en liten droppe av någonting blött i jämförelse med Medelhavet.

 

Mälaren har i alla fall lite mer vatten och ligger inte alltför långt härifrån.

 

 

båt3

båt6

båt5

 

Sagt och gjort…

 

Det har det gjorts mycket under två dagar på Mälaren. För det blev två dagar. Vi tog oss från Västerås till Södertälje och kollade om vi kunde få våldgästa älsklingsfaster med man en natt. Så efter slussning och ytterligare två mil på Östersjön stannade vi över natten i Kagghamra, söder om Stockholm.

Två välbehövliga dagar på sjön. Den första med en ganska irriterad stora M, för att hans fru (det vill säga Mamman då) agerar något yvigt och tar lite egna beslut som hon tycker är lämpliga för henne. Stora M tycker kanske att man borde hålla ihop mer och se till att man ser varandra hela tiden och så… Mamman anser då att om man ligger i 100 km/h och någon, nämner inte vem, hamnar efter, så kanske den framförvarande borde sänka farten lite…  Ja, ni hör och förstår…:)) Att vi samtidigt som vi inte riktigt tidigare har kört ihop oss, ska ha koll på tre barn mellan två och tolv år, gör att det uppstår lite nya obeprövade situationer. Väldigt välbehövliga sådana.

Jag och min WaveRunner börjar hur som så smått bli kompisar på riktigt. Jobbar fortfarande på vattenrelationen med min man:))

 

 

båt1

båt4

 

 

Dag två kändes mycket tryggare. Jag gjorde som min man sa;)) Och med stängd Sjömack i Södertälje och några extratimmar där för att lösa problemet med tomma tankar, fick vi prova på det man brukar klaga på nere i Italien. Nämligen den riktigt bedrövliga servicen emellanåt. Nu kan vi konstatera att den är inte ett dugg bättre i Sverige. Åtminstone inte i Södertälje. Men vi fick prövas lite ännu en gång och det är ju bra. Desto bättre genrep. Vad som helst kan dyka upp i sommar.

 

Väl genom slussen igen och på Mälarens sötvatten, så fick vi en mäkta härlig söndag. Sjön låg stundtals helt blank, solen sken och det var mycket lite trafik på vattnet. Jag önskar jag kunde delge er den vyn.  Sida vid sida över helt stilla vatten i vansinnigt vacker väder och med sjungande barn på skotrarna. Maskinerna fick sträcka ut ordentligt och är nu levererade till Abris i Leksand för sin första service innan Medelhavsäventyret. Nu får min vila fram till i mitten av juni. Den blå lite snabbare saken ska nästa helg med min man köra något galet race i Stockholms skärgård. Själv passar jag på den…

 

Idag har vi en extra ledig dag från dagis. De planerar. Vi har varit uppe tidigt för den måndagliga trippen till Järvsö tur och retur. Den sista för det här läsåret faktiskt. Nio år har vi kuskat nu. Vi vill gärna att våra två yngsta barn ska få gå i skolan i Gustafs vad det lider. Någon upplyste oss om att vi då inte får skolskjuts… Jag ser inte de fem kilometrarna som ett problem;)) 

 

Hoppas ni får en fin vecka!
Någon sa att sommaren kommer för att stanna på onsdag…

 

Karmisar Becca

Publicerat av

Välkommen till en helt vanlig småbarnsmammas liv i en småstad mitt i Sverige, en dröm i Italien och ett hus någonstans bortom verkligheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s