Safety first…

Vi provpackar skotrarna.

 

Vår ursprungsplan var att köpa vattenskotrarna nere i Italien inför sommarens äventyr. enklare så förstås, för att slippa traila ner dem bakom bilen genom hela Europa. Nu visade det sig bli cirka 80 000 svenska kronor billigare att köpa exakt samma maskiner här hemma i Sverige, så valet blev väldigt enkelt. Vi för helt enkelt stå ut med ett släp bakom bilen, anpassa farten genom världen efter det och se till att ha boenden utmed vägen där det finns övervakade parkeringar.

 

maj12

maj11

 

En stor fördel med att vi redan har dem hemma är ju att vi kan planera packningen mycket enklare. Packutrymmet i de båda räcker till säkerhets- och övernattningsutrustningen. Brandsläckare, ankare (skaffat ett supergulligt litet ankare ifall vi vill ankra en bit ut för snorkling eller om man inte får köra ända in till någon vacker strand med vattenskotrar), liggunderlag, sovsäckar/sovlakan, första hjälpen kit, vattensäkra lådor (för värdehandlingar, sjökort) och lite nödproviant om någon blir akut hungrig mitt på havet:)). Plottrat och VHF-radio ska ha sina säkra inlåsningsplatser. Våtdräkter, hjälmar och flytvästar ska vi lyckas låsa fast någonstans om vi vill lämna dessa i hamn för att gå på tur någonstans längs vägen. Kedjorna med hänglås för att låsa skotrarna för natten väger ton och tar en del plats. Räknar inte med att det befintliga elektriska låset som finns på maskinerna hindrar stöld under den mörka delen av dygnet.

 

Ja, ni förstår ju själva. Någon plats över för kläder och annat lull finns inte, så det får vi helt enkelt packa i drybags som vi fäster utanpå. Jag och lilla M har förhandlat till oss var sin stor:)) Grabbarna får var sin storlek mindre. Men minimalistisk packning kommer att gälla här.

 

Vårt garage är i dessa dagar överbelamrat med utrustning med havstema.

 

maj8.jpg

maj9

maj10

 

Vi ska vara ute på vattnet i nästan en månad (det är i alla fall planen). Planer kan ju gå åt skogen eller förändrar. Man får se hur det går. ”Ni kommer bli sååå bruna och fräscha”, är en vanlig reflektion från de som hör om planerna.

Hm, alla kommer köra med heltäckande våtdräkter, handskar, hjälmar, brillor och heltäckande surfskor eller liknande. Det finns inte en gnutta hud som kommer träffas av solstrålarna när vi tuffar på. Det kan bli som det brukar, att vi är blekare när vi kommer hem än när vi åker ut:))

Allt har vi hemma nu, så när som på Minis skor. De är beställda. Minstingens kom med posten igår. Visst är de för söta? Han älskade dem direkt och provbadade med dem i badkaret under gårdagskvällen.

 

Snart redo…

 

Ikväll kommer gamla M och tar hand om småttingarna några timmar. Vi har drygt tre timmar kvar att köra skotrarna innan första service, som sker i Leksand på fredag. Så ikväll, i vad som synes bli svinkallt väder, ska jag och stora M beta av de sista timmarna på Runn. Tjhooo, jag kommer frysa ihjääääl!!! Men det måste göras.

 

Så smått börjar min sommarnerv långt där inne i magtrakten att pirra. Det närmar sig och jag tror det här kan bli galet roligt.

 

Jobbet kallar hörrni. I ungefär fyra veckor till. Sedan ska jag vara ledig, sug på den ni:)), i 15 månader…

 

Ha en härlig tisdag!

 

Karmisar Becca

Publicerat av

Välkommen till en helt vanlig småbarnsmammas liv i en småstad mitt i Sverige, en dröm i Italien och ett hus någonstans bortom verkligheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s