Ganska klar med sommar…

Vill inte på något vis verka kaxig,

men vi har snart varit här i två månader och här nere är det ju allt annat än dålig sommar. Vi har haft en regnskur på cirka femton minuter här vid huset, så vår stackars uttorkade lilla trädgård faktiskt plötsligt kändes lite grönare för någon timma. Sista dagen på Korsika körde vi igenom ett regnväder, som för oss varade så där två minuter. Ljuvligt svalkande och känslan av sötvatten mot ansiktet var smått obeskrivlig.

Så jo, för mig gör det ingenting att komma hem till Svedala och det regnar och blåser resten av sommarsäsongen. Just idag känner jag att jag gärna skulle klä mig i mysisar och en hoodie och till och med ett par raggsockor.

Är jag samvetslös? Förlåt…

 

italien1792

italien1790

italien1791

 

Vi hänger här hemma på femman (den extremt fula skylten med husnumret vid vår dörr, som tydligen enligt förra ägarinnan ska vara något alldeles i häst(!)väg) idag i skuggan. För att späda på tarvligheten lite, så med dessa små sötnötter.

Vi blir lite som en bonusfamilj till grannens sköna katt Mirtilla när vi är här. Hon adopterar oss, när det passar henne. I år har hon dessa tre sötisar i släptåg. De sover på Morris matta och hänger i trädgården och vässar klorna på golvpuffarna i vårt vardagsrum när andan faller dem på. Men vi gillar det. Alla i familjen skulle ju gladeligen ha en katt hemma, utom stora M då…

 

italien1793

italien1794

italien17103

 

Vi planerar lite trädgård…

jag och lilla M.

 

Vi har en väldigt liten sådan, i tre etage skulle man kunna beskriva den. Med ganska charmiga små stenmurar som markerar höjdskillnaderna.

Problemet här är ju torkan och hettan på somrarna och att vi inte är här så ofta och underhåller. Det gäller att hitta på något som fungerar. Just nu är den ganska tråkig, men potentialen finns definitivt. Min dröm är någon höstvecka här i lite svalare temperaturer och lite trädgårdsfix.

 

italien1796

italien1797

italien1799

italien1798

 

Lite stenar som markerar trappstigen, fler taklökar som kan fylla sidorna. Kanske något fix med vedförvaringen nedanför terrassen.

Det finns ju både palmer, olivträd, en stor salviabuske (om än en väldigt torr och eftersatt sådan), rosmarin och vildvin. Så, jo då, möjligheter finns.

 

italien1795

italien17102

italien17100

italien17101

 

Ikväll har vi lovat smågrabbarna, egentligen redan förra året, att åka det lilla vita tåget inne i CdP och kanske leka på något av alla upp-poppande lekområden nu under turistsäsongen. Castiglione della Pescaia under högsäsong, inne i byn, på kvällen. Det är verkligen galet mysigt!!!

Men imorgon ska det nog börjas plocka lite sten. Det finns gömmor här av alla möjliga stensorter.

Trevlig helg på er! 

Karmisar
Becca

 

 

Publicerat av

Välkommen till en helt vanlig småbarnsmammas liv i en småstad mitt i Sverige, en dröm i Italien och ett hus någonstans bortom verkligheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s