La mia Casa a Scala Santa

Det börjar dra ihop sig för nästa äventyr.

 

Om en vecka ungefär börjar vi bege oss hemåt mot nordligare breddgrader. Jag och lilla M har suttit och planerat vår rutt hemåt. Vi räknar med fem nätter. Inte den kortaste vägen. Vi vill se lite nya platser. Hon vill se Monaco, jag vill åka genom Luxemburg.

Vi tror det blir en första övernattning i det lilla Furstendömet. En promenad på kvällen genom denna mikrostat kanske och bedöma om livet där är så fashionabelt som man hört. Jag har snuddat vid detta lilla land tidigare. Ätit en dyr lunch på ett av deras billigaste ställen :)) Den var god och kändes lyxig och jag minns att restaurangens toalett var som en balsal. Vi måste kanske fota oss framför casinot och sedan resa vidare hemåt.

En natt i Frankrike någonstans, innan jag dag tre får se Luxemburg. Kanske en övernattning någonstans kring Viaden. Har hört att det är fint.

Vi kommer behöva två nätter till innan vi landar hemma i Dalarna. Kanske Nederländerna. Kanske Tyskland eller Danmark.

 

italien1765

 

Där står den. Min bil. Den går precis in innanför väglinjen, mitt i kurvan, framför vårt hus. Det är snirklig väg hit upp ska ni veta. Alla kör som galningar, men turligt nog hinner de flesta bromsa…

Jag kommer sakna huset i Scala Santa. Min dröm om Italien. Men det finns ju kvar. Det står där året runt och det är mitt.

Om en vecka väntar en mysig familjeresa hemåt. Hemma ska det packas om, hämtas en ny hundvalp och flytta upp oss för ett helt år framöver till Bortom Verkligheten.
Vi ska lägga sedumtak, tjära klart och fästa upp hängrännor i koppar. Hämta vår nya brygga som kördes ut över isen i vintras. Den har nu flutit över till andra sidan sjön:)) Vi ska äntligen få en badbrygga. Vi ska äntligen få ett år tillsammans hela familjen på en av de bästa platser som finns. Jag börjar längta.

Och om vädret blir trist och tråkigt i Sverige framåt höst/vintern, så står Drömmen om Italien här och vi är lediga, så vad hindrar att vi tar några veckor till här då?… Ingenting.

 

En vecka kvar.

 

Karmisar Becca

Publicerat av

Välkommen till en helt vanlig småbarnsmammas liv i en småstad mitt i Sverige, en dröm i Italien och ett hus någonstans bortom verkligheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s