Inget miserabelt liv direkt…

Jag saknar egentligen bara en sak…

 

Och det är badmöjligheten vintertid. På plussidan av termometerns celsiusskala kan man doppa sig nere i sjön. När det bara är några få grader över får det ju gå j-ligt fort, men det funkar. Sedan ett par dagar tillbaka ser det ut så här…

 

stagan172

stagan171

 

Kanske si så där fem till sex centimeters snö, som faktiskt ligger kvar! Ingen tillräcklig mängd för att köra snöskoter, eller dra iväg på längdskidorna, men mer än tillräckligt för att man ska tycka att det känns lite för ruggigt att slå hål på den tunna isen som lagt sig nere vid sjön och ta ett dopp eller helst inte heller värma vatten och göra en egenhändig utomhusdusch utanför huset…  Som jag hittills tyckt varit förträffligt!

Så min andra äkta hälft, som aldrig nekar mig något vare sig det gäller materiella eller emotionella ting (eller jo det finns en gräns vid fysiska saker, ”märkessaker som inte håller måttet och säljs pga fjantig luftreklam och som gör att allas hem eller utförande ser exakt likadan ut”, ungefär). Sådana saker får jag införskaffa på egen hand:))

Men ett badrum i vildmarken verkar inte infalla inom de ytliga ramarna enligt min man. Så nu är det i progress. I hörnet på ladan mittemot ingången till huvudhuset. Där på långsidan sitter nu ett fönster till mitt badrum monterat.

Uppregling på insidan pågår. Isolering för väggarna är inhandlat på vägen upp ifrån vår huvudstad häromdagen.  Dörren in till badrummet blir en handmålad daladörr från början av 1900-talet. Väggarna blir nog i kalklitir, rosa eller kanske turkos. Det kommer bli mitt absoluta drömbadrum när det står klart.

Just nu ser det ut så här…

 

stagan168

stagan175

stagan173-2

stagan172-2

 

Tro vad ni vill…

men där borta i vänstra hörnet kommer det finaste badrummet i mannaminne att ta form. Med en sådan där kamin man fyller upp med kallvatten från brunnen, eldar igång till perfekt temperatur. Tappar upp varmvatten i tassbadkaret, placerar den bästa boken på en sådan där badkarshylla framför med ett glas med valfri dryck i fållan för glasfoten och en härlig kudde som nackstöd bakom huvudet…

 

Ah, kan nästan inte vänta…

 

Men jag får nog snällt ha tålamodet i behåll några veckor till. Men kanske ett julbad…kanske, kanske.

 

Nej, nu är det dags att steka några laxburgare här, innan en biltur ner till Mora för att hämta lilla M på tåget. Hon har haft en helg i Stockholm hos sin moster. De verkar ha haft det lite för bra. Idolfinal live i fredags, symässa och restaurangbesök igår. Långa sovmornar och en del shopping har jag hört. Så nu får min äldsta stå ut med några helt oplanerade höstlovsdagar Bortom Verkligheten innan hon får möta upp sin moster hemma i Bolanche igen på fredag. Jag måste hem i helgen och styra upp faktureringen för första kvartalet 2018!!! Eh, vart tog 2017 vägen liksom???

 

Trevlig söndagskväll på er!

 

Karmisar Becca

Publicerat av

Välkommen till en helt vanlig småbarnsmammas liv i en småstad mitt i Sverige, en dröm i Italien och ett hus någonstans bortom verkligheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s