Jag är tillbaka…

Förra tisdagen åkte jag härifrån…

Tio dagar i en kappsäck, tillsammans med Mini och delar av tiden också med lilla M. Jag har hunnit beta av mycket och träffat många och njutit julkänsla både i Gävle, Stockholm, Järvsö och så smått även i Borlänge under gårdagen. Men nu är jag tillbaka här Bortom Verkligheten och jobbar på att komma tillbaka in i den känslan man bara kan få här.

Igår när vi kom hit var det -2 grader inomhus! Det räcker med tomt hus ett dygn när utetemperaturen ligger under -10. Jag har ställt klockan i natt, så jag har kunnat hålla eldarna igång hela tiden…

 

Jag vägrade följa med in till Särna idag på förmiddagen. Jag måste få upp temperaturen till minst 18 grader innan vi kan lämna huset för några timmar igen.

 

Jag måste få en varm jul!!!

 

stagan229

 

 

Nu vid lunchtid har termometern passerat 20 grader inomhus…

 

Jag börjar så sakteliga komma tillbaka till livet och den ljuvliga känslan man driver omkring med här nästan alltid.

 

Vi har tvättid om en timma inne i byn. Skotern står redo för en tur över sjön. Jag ska bara plocka ihop tvätten först, så drar jag och smågrabbarna in.

 

stagan231

stagan226

 

Vi får packa in tvätten i Bamsepulkan idag istället för skotervagnen. Jag var först på plats här igår kväll. Vikingen stod inne i skogen lite halvt fastfrusen och vi kämpade en bra stund innan vi fick loss den, småttingarna, jag och hundarna. Stolta som tuppar var vi när vi fick ut den på vägen och parkerade bredvid bilen för att börja packa alla julklappar, julmat och annan packning. Lyckan var härlig, men väldigt kort, då jag upptäckte att jag slitit loss ena skidan på vagnen… Ja, ni förstår.

Man lär av sina misstag hävdar min man… Ja, absolut. Att det blir dyrt, det tar tid att åtgärda misstagen, som man hade kunnat lagt på någonting annat och trevligare och att i framtiden ska jag invänta min man… Det hade gått MYCKET smidigare…

 

Vi har haft en riktigt trasslig vecka på firman, så jag vill verkligen inte ha några som helst problem här hemma i vardagen nu. Så jag kommer att köra sååå försiktigt över sjön om en stund:))

 

stagan233

 

Det är verkligen en fantastiskt fin vinterdag här idag och vi kommer ha allt rentvättat inför kvällens gransmyckning och julstrumpsupphängning.

Och ja, M i Småland och I i Järvsö. Jag har KÖPT en gran. En kungsgran igår på Ikea för 99 kronor! 

Jag har nämligen spenderat ett par dagar i Stockholm med min BFF, som är markägare nere i Småland och ytterligare tre dagar i Järvsö med den finaste av vänner, men som också råkar ha en hel del mark med massor av granar. Båda spände ögonen i mig och förklarade hur mycket jobb som krävs för att driva upp en gran. Vi har inga granar stora nog på vår mark här uppe, så alternativet hade varit stöld eller att fråga markägarna på angränsande areor. Fråga är ingen sport, så… efter de arga argumenten från mina bästa vänner föll lotten slutligen på det näst mest osportsliga, IKEA…

 

Nä, hörrni, nu måste jag ut i solen med säckarna av tvätt och njuta en skotertur över isen.

 

Känslan man bara har här har nu infunnit sig! Hoppas ni alla har en fin dag, före dan, före dopparedan…

Karmisar Becca

Publicerat av

Välkommen till en helt vanlig småbarnsmammas liv i en småstad mitt i Sverige, en dröm i Italien och ett hus någonstans bortom verkligheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s