Sheepshearing

I Järvsö ska det klippas får i helgen!!!

Det är någonting helt nytt för denna Mamma. Jag klipper vanligt hår, men inte ull. Fantastiskt roligt att jag fick erbjudandet att vara med och hjälpa till.

Vi ska klippa 17 stycken. Vi har tre dagar på oss. Alltså sex stycken per dag.

 

stagan553

 

O shit, så mycket hår de har…

Vilket stenhårt jobb det är. Ni som gör detta till vardags har min fullkomliga dyrkan för ert hantverk. Bara att fånga in ett får är ju verkligen en konst! Att sedan lyckas få upp det i klippstolen och hantera klippmaskinen på rätt sätt i all denna ull. Och inte nog med det, sedan ska klövarna klippas också. Jag bugar och bockar och lägger mig platt…

 

stagan557

stagan555

stagan552

stagan556

 

Rowlan Smith från Nya Zeeland

har tydligen världsrekordet i antal klippta tackor under åtta timmar.

 

644 stycken!!!

 

Om man snittar det, så är det alltså ett får på typ 45 sekunder…

 

Idag började vi vid klockan 9.30 och kom in igen vid 17.30. Så sex tackor på åtta timmar här…:))  Vi snittar alltså 4800 sekunder per tacka…

Vi hade i och för sig några kafferaster och så också…

Nu har jag kommit i säng och är totalt slut i hela min arma kropp. Trots dusch kan jag känna en svag doft av får fortfarande. Det är ingen obehaglig doft. Ganska hemtrevlig faktiskt. Som en blöt dyna på skotern ungefär.

 

Karmisar Becca

Publicerat av

Välkommen till en helt vanlig småbarnsmammas liv i en småstad mitt i Sverige, en dröm i Italien och ett hus någonstans bortom verkligheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s