Ett hus åt Knipan

Vi bygger bo…

 

Idag på förmiddagen kom han som hjälper oss i alla lägen när vi behöver det. Han som är världens snällaste. Han som gjort en egen privat parkering åt våra bilar vintertid på sin mark. Han som alltid har blåbärssaft hemma till smågrabbarna och som har fickorna fulla av hundgodis.

Den här gången hade han byggt en andholk, som Knipan ska lägga sina ägg i när det är dags. Allt för att mina barn ska få följa det här hemma.

 

stagan569

stagan572

stagan570

 

Ett utrymme åt fladdermusen…

Efter en lång kopp kaffe letade vi på en lämplig tall. Lagom långt från vattenkanten, så att inte ungarna ramlar rakt ner i vattnet när det är dags att klättra ut. Då kan de drunkna.

Högst upp i holken har han till och med tänkt på att göra ett utrymme för fladdermössen att hänga i. Perfekt att ha dessa sommartid som äter knotten och myggen.

Han, den snälla, har gjort detta för barnen, men jag lärde mig minst lika mycket idag. Jag har aldrig liksom haft en tanke på att skaffa ett andhus…

 

stagan571

stagan574

stagan577

stagan575

 

Så nu sitter den där…

i väntan på Knipan. Det är tydligen den fågeln som häckar här.

Med ett lager spån på botten och med ”trappsteg” på insidan om någon av ungarna skulle ha svårt för att hoppa upp och ut när den tiden kommer.

 

stagan576

stagan578

 

Nu går vi i väntans tider.
Två stycken i familjen har redan varit ner ett par gånger för att se om någon flyttat in :))

 

Karmisar Becca

Publicerat av

Välkommen till en helt vanlig småbarnsmammas liv i en småstad mitt i Sverige, en dröm i Italien och ett hus någonstans bortom verkligheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s