Ibland är det grönare på andra sidan

Som glassen till exempel…

Den är både godare och nyttigare i grannlandet. Så när termometern visat på 28 grader i skuggan och solen skiner från en klarblå hela förmiddagen, så drar vi till Norge för att köpa glass.

 

stagan712 (1 av 1)

stagan710 (1 av 1)

 

Det räcker faktiskt att åka över gränsen för att slippa känna av den vår svenska avhållsamhet och skepsism till mycket. I Trysil hörde tjejen vid lunchbordet bredvid att vi tänkte beställa in lite extra vatten. Vips så hade hon varit in och sagt till om det och ut kom en bricka med två flaskor och fyra glas till vårt bord. Man blir lite extra lycklig.

I lanthandeln i Drevsjö där vi köpte glassen snackade kassörskan lite extra om ditt och datt. Trots andra kunder i butiken. Lade lite extra tid på barnen och tyckte inte alls att de klättrade runt i hennes mathyllor (fast att de gjorde det). Här hemma skulle man få sura blickar tillbaka…

 

stagan713 (1 av 1)

stagan714 (1 av 1)

 

Men så var glassen uppäten och vi skulle ta vägen över Idre hem. OCH faktiskt så blev vi invinkade av två svenska tulltjänstemän vid gränsen. De frågade lite strängt om vi hade någon alkohol i bilen. Då höll jag på att bryta ihop av skratt.

 

Vem åker från Sverige till Norge för att köpa sprit?!!!

Just det är både dyrare och har ett sämre utbud…

 

Okej, de höll med och började faktiskt skratta de också och hade väl ganska långtråkigt där uppe på skogen, för konversationen fortgick om allt och inget i ytterligare en kvart.

 

En urhärlig dag i grannlandet.

Åk till Norge och köp glass!!!

 

Karmisar Becca

Publicerat av

Välkommen till en helt vanlig småbarnsmammas liv i en småstad mitt i Sverige, en dröm i Italien och ett hus någonstans bortom verkligheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s