Ett gästhus med en mormor i

Vi börjar bli många här på gården.

 

Vi behöver göra av en mormor någonstans. Och vi skulle nog ändå behöva ett gästhus för framtiden. Och vi har ju en hel tomt ledig här bredvid. Vi har en byggherre, matematiker och slitvarg i familjen. Så allt är ju upplagt för att det kommer flyta enkelt och snyggt.

OM det inte hade varit för all byråkrati runt omkring ett bygglov!!!

Det är fjärde gången på en tioårsperiod som vi kör den här grejen med kommunen. Eller tre gånger här och en gång med Älvdalens. Vi kan reglerna kring det mesta vad det gäller olika typer av hus vid det här laget. Vanligt bostadshus, en industrifastighet, ett fritidshus och nu ett gästhus.

Känslan är dock att när man lägger fram reglementet för de som jobbar med det och de inser att de inte riktigt har full koll, så blir de lite småförargade och nästan lite obstinata. Och istället för att bara ha en helt redlig kommunikation, så får jag känslan av att de vill sätta lite käppar i hjulet. Men jag har nog fel… 

 

sommar269 (1 av 1)

sommar270 (1 av 1)

sommar271 (1 av 1)

 

Nåja, under tiden bereder vi vägen med det vi kan göra så länge. Röja bort lite träd, forsla bort en del ris och drömma om hur utsikten från detta gästhus kommer att bli.

 

sommar273 (1 av 1)

sommar272 (1 av 1)

sommar274 (1 av 1)

 

Ett mysigt lite-vid-sidan-av projekt nu när vi är hemma i vardagen igen. Älskar verkligen att vara hemma igen!

 

Karmisar Becca

Publicerat av

Välkommen till en helt vanlig småbarnsmammas liv i en småstad mitt i Sverige, en dröm i Italien och ett hus någonstans bortom verkligheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s