Nykär i mitt hus

Det har många fördelar med att ha varit borta…

 

Man får en tid på en annan plats, med nya människor och andra intryck. Man får helt nya upplevelser med familjen och man lär sig att uppskatta helt nya saker.

Men kanske det bästa av allt… Man uppskattar så mycket sin vanliga vardag hemma. Precis den samma som man hade 14 månader tidigare!!!  Mycket mer nu än då…

Jag njuter av alla mina tre platser i mitt liv. Hela tiden och nästan alltid. Men just nu njuter jag lite extra av den här. 14 månader borta sätter sina spår.

 

sommar262 (1 av 1)

sommar263 (1 av 1)

sommar264 (1 av 1)

 

Jag fixar och trixar om, skapar lite av en ny miljö i vår gamla liv, att leva vårt nya i. Både inredningsmässigt, känslomässigt och framtidsmässigt. Sovrummet är först ut. Där MÅSTE jag få känna att det är mitt. Varje annan del av ett hus får de andra träda in. Men inte där jag sover.

Alla får gärna hälsa på. Så ofta de behagar. Men jag vill ha min egen ordning.

 

Kanske därför aldrig mina barn fått sova i min säng. De har egna sovplatser,  i deras mammas syn att se på det.

Jag går hellre ner och tröstar och somnar om dem i deras egen sängar, än att ha dem sprattlandes invid mig. Detta har gällt från dag ett, alltid. Det finns ingen pappa i mitt sovrums närvaro som skulle kunna ändra på någonting i denna åsikt någonsin. Jag fyller fytio på onsdag och har svårt att tänka mig att det kommer förändras nu…

 

sommar259 (1 av 1)

 

Morris, minsta M, kan på sin höjd få ligga nedanför sängen:))

Efter månader Bortom Verkligheten och i min Dröm om Italien, där vi har sängar med gavel, så har jag nu måst rodda om här hemma i Mellansverige.

Vi har i tio års tid haft vår ”sänggavel” ut mot ingenting. Bara ut mot en gudomlig utsikt när man vaknar på morgonen och tittar upp. Gott nog kan tyckas. Men efter dessa månader på våra andra ställen, så saknar jag sänggaveln… På kvällarna, när vi kollar Netflix, Cmore och HBO…

Så efter en viss omöblering, så här efter tio år i huset, så behöver jag nu inhandla en sänggavel, en fristående klädhängare (jag har upptäckt, efter tio år, att mina klänningar släpar i golvet i garderoben) och jag behöver en väckarklocka med behaglig signal (från och med nu stannar mobilen nere i köket under natten).

 

Förresten, jag behöver två nya blommor i vardera sovrumsfönstret också. Kanske av den äkta varan den här gången. Vi får se…

 

Trevlig söndag på er!!!!

 

Karmisar Becca

Publicerat av

Välkommen till en helt vanlig småbarnsmammas liv i en småstad mitt i Sverige, en dröm i Italien och ett hus någonstans bortom verkligheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s