Semesterfeeling

Vi hade en första semesterdag idag…

Hela familjen. Min man och jag konstaterade det vid lunchen idag att den här fredagen är första dagen den här sommaren där vi totalt kopplat av.

 

IMG_3855

IMG_3864

 

Huset i Scala Santa är helt tömt så när som på tvättmaskinen. Den hämtar vi upp imorgon. Vi har nu sovit två nätter här uppe på Via della Modonna. Gott dessutom. Huset har en skön feeling. Det är en lättnad. Man vet ju aldrig…

Så hela gänget tänkte idag ta en stranddag. Vi vaknade dock till ett lite suspekt väder. Det såg ut som att det skulle kunna bli en del åska och regn, så vi beslutade oss för att ta en utflykt till Pitigliano istället.

 

IMG_3899.jpg

IMG_3873

IMG_3876

IMG_3883

Det var sol hela dagen och 30 grader varmt :)) Och Pitigliano var lika ljuvligt som det brukar. Jag älskar Siena, Volterra, Lucca, San Gimignano och Montalcino. Verkligen, det gör jag. Men från mitten av juli och i augusti är dessa byar och städer hysteriskt fyllda av härliga semesterfirare och jag får liksom inte plats…

Pitigliano är inte så. Det är lugnt och mysigt och älskvärt alla dagar.

 

Om jag fick välja, om jag var rökare, skulle jag fimpa min cigarett precis här…

IMG_3877

 

Jag skulle ta min siesta precis här…

IMG_3875

 

Jag skulle hänga mina kläder på tork i den här gränden…

IMG_3880

 

Jag skulle dricka min caffe lungo på den här uteplatsen…

IMG_3891

 

Och jag skulle skriva på en skylt att allt jag gör tar sin tid och att jag kanske är tillbaka om 20 minuter, även om det kanske skulle dröja flera timmar…

IMG_3881

 

… och skulle spendera den fria tiden med henne medan tid finns…

IMG_3903

IMG_3894

IMG_3886

 

En skön dag i vår familjs liv.

 

Karmisar Becca

 

 

 

Publicerat av

Välkommen till en helt vanlig småbarnsmammas liv i en småstad mitt i Sverige, en dröm i Italien och ett hus någonstans bortom verkligheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s