Ska man undvika att resa nu?

Så är det kanske. Hade jag inte haft några resor inplanerade, så hade jag nog låtit det vara så ett litet tag framöver, för att se hur allting utvecklar sig.

Inte för att jag är ett dugg orolig för att bli smittad av virus. Jag tror att jag har ganska goda chanser att överleva även om jag skulle bli sjuk. Nej, mer för att allting runt en resa blir just nu så oerhört komplicerat. Och man vill ju inte riskera andras hälsa genom att vara smittbärare…

Men nu har jag ett upplevelseberoende…

…så jag har ju redan ett antal resor planerade och inbokade framöver.

Om två veckor ska jag, är det i alla fall tänkt, åka till New York. Med min syster (så långt allting ganska lugnt) och, nu kommer det, en vän från Italien! Jag och min syster reser med ett skandinaviskt flygbolag direkt mellan Stockholm och NY. Vår italienska vän kör lite mer norskt direkt från Rom. Detta lite mer norska flygbolaget ställer in alla långflyg från Rom den 28 mars på grund av sin dåliga ekonomi efter MAX-inköpen, främst. Phu, vi åker den 20…

Men så kom Coronan till Italien och för ett par dagar sedan avråder svenska UD resenärer från att åka till Italien ända ner till Toscana. Hon bor i Toscana. Vilket innebär i nuläget att man rekommenderar italienska resenärer att ta en två veckors karantän i USA innan man reser in i landet. Öh, R E K O M M E N D E R A R ???

Vem sätter sig i karantän frivilligt? En väldigt diffus information måste jag säga. Stoppad kan man riskera vid feber. Någon som hört talas om febernedsättande lagom långt innan man ska bli testad? Ja, ja, vi försöker hålla oss underrättade så gott det går och hoppas på det bästa.

Min mamma ska till Rom i slutet av månaden. Det kan ju bli spännande…

På påsklovet har vi bokat Paris och Disneyland hela gänget. Kan ju också bli spännande. Dock vore det ju lite orientaliskt att bli smittad av Musse Pigg eller Rapunzel. Kanske… Eller hamna i samma karantäntält som Indiana Jones!

Vi behöver hämta hem en motorcykel från Toscana i april för att registrera om den från italiensk till svensk. Om vi inte gör det nu blir det en del dyra böter. Men det är väl bara att sätta sig i bilen, packa med frystorkat och kliva ur bilen så sällan det över huvud taget är möjligt. Jag tänker att det inte blir jag i familjen som gör den resan…

Och så återstår då lilla M’s klassresa till Berlin i början av juni. Som en av de bokningsansvariga för den vill man ju säkra upp så mycket det bara går. De har ju verkligen jobbat så hårt för att få ihop pengar till denna resa. Att deras hårt införtjänade pengar riskerar att brinna inne för att resebranschen just nu går på knäna av detta virus vore såå sorgligt. Jag vet, det är mycket sorgligare att människor dör. Det håller jag med om…

Men med lite smarta drag och massor av tur, så kanske vi ror iland några av resorna i alla fall.

Det är ju verkligen ljuvlig blandning av vinter och vår här hemma nu, så jag skulle inte ha någonting emot att bara stanna hemma… om nu inte allting redan var bokat…

Den som lever får se…

Väljer ni hellre att stanna kvar hemma just nu än att ge er ut i världen?

Karmisar Becca

Publicerat av

Välkommen till en helt vanlig småbarnsmammas liv i en småstad mitt i Sverige, en dröm i Italien och ett hus någonstans bortom verkligheten.

En reaktion till “Ska man undvika att resa nu?

  1. Visst är det alltid tråkigt när pengar ”brinner inne”, men…du vet att det går flera tåg! Jag har tänkt på de som bokat resor och sedan kanske allt blir inställt: pengarna är borta oavsett det blir resa…el ingen resa. Att det blir som att ”kasta pengarna i sjön”; javisst! Surt; javisst! Det handlar däremot inte om någon ekonomisk belastning på ”så” vis – möjligtvis om det gäller arbete. Det hade varit skillnad om någon ”gått på knäna” pga att inte få/kunna resa. Visst blir det en plump i protokollet, barn blir besvikna etc. VARFÖR det blivit så, går ändå att förklara. Om man ser det i stort, så betyder inte de här ”sakerna” någonting – inte efter ett tag! Stoppas inte smittan; DÅ har vi ett GIGANTISKT problem. Något vaccin finns inte nu. Även om man själv inte blir smittad – el tillhör någon riskgrupp – så kan det kanske vara ( du är inne på det) kortsiktigt tänkt att åka – och helst i riskområden. Och hur många har man smittat, innan man kanske ens märkte att man var ”förkyld”? Nu har Italien stängt gränserna förutom i vissa fall. I mina ögon (obs I MINA; du behöver inte alls tycka lika! 😊) ansvarsfullt. Jag tänker att alla måste bidra – om det går. Hur mycket kan t ex sjukvården bära??? I slutänden – om det bara fortsätter att öka – finns inga platser/resurser; varken till coronasmittade el andra. Vi i Sverige har minsann inte ett överskott att ta av någonstans. när det gäller stor invasion i sjukvården! 😷 Ja, det var bara mina tankar.
    Kram, Gunilla ❤

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s