FIRAR HELST INTE PÅ BESTÄLLNING

Det finns alltid något att fira.

Det har ju blivit ett vedertaget fenomen. Och ja, det är härligt att fira. Men jag gör det helst inte på beställning. Jag vill helst bara fira när andan faller på lite så där spontant.

Så det här med högtider och födelsedagar och morsdagar och farsdagar och hjärtansdagar och internationella allt-i-allo dagar har jag lite tudelade känslor inför.

Nåja, alla gör ju precis som man själv vill. Det är jättehärligt med påsklov. Men jag firar inte påsken direkt. Barnen får däremot styra en aning. Märker jag inför en speciell dag i almanackan att de har förväntningar, så händer det att det blir en våffla på våffeldagen eller en semla på fettisdagen eller en blomkrans till midsommar. Jag kan övertalas. Det förekommer…

Så som med äggletning till påsk. Det förväntades idag och så blev det också.

Det brukar vara snö, is, snöskoter och gärna blå himmel och sol på våra påsklov. De spenderas oftast Bortom Verkligheten. Där vi njuter av det sista av vintern innan det smälter och man ställer in skotrar, angeldon och snöskovlar i garagen igen.

I år är vi kvar här hemma. Det har lite känts som påskarna när jag var liten. Minnet jag har från dem är snöfritt, krokusar, bara stickad tröja och ett huckle och alltid, alltid soligt och fint. Precis som den här påskaftonen. Mina minnen från barndomen lider av stora minnesbortfall dock bör kanske tilläggas:))

Hur ni än firar eller ofirar så hoppas jag att i får en fortsatt härlig påskhelg.

Vi har i detta nu tömt alla påskägg på deras innehåll, ätit tacos till middag (med påskmust!) och lidit en del för Jesus skull för att Mini tycker att vi borde göra det.

Med ett facit för dagen, så har jag ändå gjort en hel del traditionsenliga påskigheter. Tänka sig att det bor en traditionista här inne i mig ändå…

Ta hand om er!

Karmisar Becca

Publicerat av

Välkommen till en helt vanlig småbarnsmammas liv i en småstad mitt i Sverige, en dröm i Italien och ett hus någonstans bortom verkligheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s