Att inte ha tid, men ändå…

Den här morgonen tar vid där allt slutade igår.

Min ”att göra” lista måste betas av!

Planen var att snabbt beta av den under gårdagen. Det såg inte ut som att det var saker som skulle ta speciellt lång tid, men i bland bedrar man sig själv big time.
Jag slet som en best igår för att få till allt och kom ingenstans alls. Hälften av energin jag hade gick dessutom åt till stressen över att inte hinna beta av det. Och det bedrövligaste, mest tragiska och det är verkligen bara att beklaga det hela… All stress och slit och klagan är över riktiga I-landsproblem. Ynkliga, patetiska, sorgliga människa!

Huset i Toscana ska målas. Kommunen måste tydligen ha in någon form av ansökan för att man ska få göra detta. Fastighetsuppgifter, siffror, termer. På italienska och det ska bli rätt… Tack och lov för våra förtrogna nere i CdP! För att ha ett litet hus på 75 kvm, så har vi en extremt stor hög med papper för detta här hemma. Att i denna hög hitta en liten text som Catasto Terrini, Catasto Fabbricati och Foglio, Particella och andra Dati catastali… Visste ni att om man vill måla om sitt hus i befintlig färg, så kostar detta att ansöka om cirka 500Euro. Om man vill byta färg kostar ansökan betydligt mer och dessa pengar är ingen garanti på att man får göra det ändå.

Ett skåp som ska med ner ankommer med båt till Sverige 14 juni (beställt för tre månader sedan). För sent! Trodde vi var ute i god tid. Tänk om, uppfinn en ny lösning och leverantören jobbar på en annan. Alla väldigt hjälpsamma, men Hemmafrun blir ändå stressad… En elräkning från Italien som jag galet nog inte hittar någon IBAN till, så att jag kan betala den. Hur svårt kan det vara!

När jag hade fått lite smått flow i göromålen under gårdagen, dök städteamet upp och städade hela huset. Det blev fantastiskt rent och snyggt. De gjorde ett extra bra kanonjobb igår och Hemmafrun blev ändå stressad över att behöva flytta ut ”kontoret” i garaget och installera Minstingen på lämpligt ställe under tiden.

Sorgligt!

Oavsett hur bra man har det, så skapar man sig problem…
Om man istället har det problematiskt, så skapas oftast möjligheter…

Hmmm…

 

aaaa115 (1 av 1)

aaaa114 (1 av 1)

Till och med här har äppelblommorna nu slagit ut och kvällarna är, trots regniga dagar, fantastiskt vackra. Tog en tur i trädgården igår när barnen lagt sig. Fick lite perspektiv på min tillvaro och mådde riktigt dåligt över hur jag hanterat dagen. Stress kan verkligen krympa en människa.

Ett telefonsamtal från min syster ytterligare lite senare, fick mig sedan till och med att se fram emot helgen, som ska bli jättemysig, trots en totalmiss i planeringen…

Nu ska jag snabbt beta av tre punkter till. Sedan ska jag fixa gröt åt barnen innan jag börjar skriva en ny lista:) Sen ska här packas! Vi är fyra härifrån som drar till Järvsö i helgen, för att hänga med en femte! Och jo, jag måste tyvärr ta med mig lite jobb upp till Häsingland.

Trevlig helg på er!

Karmisar Becca

PS. Vår robotgräsklippre kör fast överallt för att gräsmattan är så blöt. Snart måste jag säkerligen klippa gräset själv…

Publicerat av

Välkommen till en helt vanlig småbarnsmammas liv i en småstad mitt i Sverige, en dröm i Italien och ett hus någonstans bortom verkligheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s