Ett skåps efterverkningar 

Tänk vad ett klädskåp kan göra en hel dag betydligt innehållsrikare än vad man tänkt sig…

Allt jag ville var att få ett fint kinesiskt skåp för att förvara mina kläder i Italien…

Jag beställde det i början av mars. Det var cirka, märk cirka, två månaders leveranstid. När det passerat tre månader och leveransbeskedet kommer att det kommer i svensk hamn 14 juni, så inser jag ju att det inte kommer bli det skåpet i Italien.

Leverantören är hjälpsam med att ge förslag på andra skåp som kanske skulle passa. Efter många kompromisser med mig själv blir det ett annat svart skåp som absolut inte mäter högre än 170 cm (det går inte in på pickisflaket  annars). Med kniven mot strupen levererades igår. Vitt och 180 cm högt!!!

Tänk om. Köpa takräcke (som det i går eftermiddag visar sig saknas delar till), bildelsfirman får se till att få fram dem innan avresa denna fredagsmorgon (vilket de höll,  klockan 06.20 vid vår framdörr i morse), se till att skåpleverantören betalar för takräcket (det löste stora M med ett telefonsamtal). Nu blir då bilen något för hög för färjan ikväll (Finnlines lovade dock att det skulle vara okej vid boarding ikväll, vi får väl se).

De två nästkommande nätternas boenden som jag så omsorgsfullt bokat och sett fram emot ligger centralt i Nürnberg  och Verona. Playmobilpark och Julias balkong blir att glömma. Ställa en bil med ett fint kinesiskt skåp på taket under natten centralt och obevakat… Nop. Avboka och boka nytt (för två irriterade vuxna, tre smågalna barn och en brun päls på 12 kilo)…

Vi har, för att späda på konsekvenserna ytterligare, köpt ett dyrt cykelställ till bilen, för att stora M’s MTB ska med. Den fick inte plats på flaket eftersom det kinesiska skåpet!!!  skulle ta upp det utrymmet. Gissa var cykeln får plats nu… och ja, cykelstället står ouppackat hemma i garaget…

Allt detta för att en skåpleverantör inte kan sina egna produkter…

Tack och lov för solnedgången hemma igår!
Men, men, nu är allt låst och larmat och vi sitter alla likt sillar i bilen på väg till vår dröm i Italien. Drygt fem veckor av semester, sand, hav och toscanas landskap…

Karmisar Becca

Publicerat av

Välkommen till en helt vanlig småbarnsmammas liv i en småstad mitt i Sverige, en dröm i Italien och ett hus någonstans bortom verkligheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s