En Arvid Nordquist i Italien

Morgonkaffe the Swedish way…

Jag erkänner här och nu, även om jag helst inte vill vidkännas det hela fullt ut, att så här på morgonen dricker jag medhavd pressokaffe från Sverige. Italienskt kaffe är det bästa, men en liten espresso på morgonen eller en kaffe lungo är alldeles för lite för den här Mamman. Jag behöver ju hinkvis med kaffe för att komma igång.

 

18 (1 av 1)

 

Att köpa färdigmalet kaffe på butik är jättedyrt och har dessutom alldeles för fint malet. Jag ska införskaffa en egen kaffekvarn vad det beger sig, för att köpa hela kaffebönor är däremot absolut ekonomiskt försvarbart. Men fram tills dess så är det jag och ett paket Arvid Nordquist, omsorgsfullt placerat i vårt nya italienska vitrinskåp (ett Hemnes från Ikea).

För eder information så är skåpet i alla fall inköpt i Italien;)

Annars så pysslar vi mest på här med lite smått och gott. Det börjar bli ett hus i vår smak nu. För varje dag känner man att vi ”boar” in oss mer och mer. Man börjar lära sig husets egenheter och lösningar (de flesta är italienska lösningar, som inte riktigt stämmer överens med vad vi kanske är vana vid hemifrån). Men det är ju mycket snack i vår omvärld just nu om att ta seden dit man kommer… Det är lätt att tycka det när man själv befinner sig på hemmaplan.

14 (1 av 1)

19 (1 av 1)

 

Säkerheten kan vi inte tumma på, så nya fästen till hängmattan har det blivit nu på morgonen till Minstingens stora glädje.

Nu ska det här bli frukost. Lokalproducerade grönsaker i smoothien (de smakar ju så mycket mer här än hemma) och ägg som grannen var över med från deras egen gård. Bröd från byns bageri och cornflakes från Coopen… och lite mer Arvid Norduist då…

Karmisar Becca

Publicerat av

Välkommen till en helt vanlig småbarnsmammas liv i en småstad mitt i Sverige, en dröm i Italien och ett hus någonstans bortom verkligheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s