En provins i Grosseto

Simonettas paradis i Punta Ala!

Jag räknar henne till en av mina tre närmaste vänner här i CdP. Hon är en infödd, oerhört vacker och behaglig italienska. Hon kan laga gudagod mat och hon äger ett strandställe här strax utanför…

 

Punta Hidalgo sporting club

Om man tar sig ett par mil norr om Castiglione, eller om man som vi bor uppe på berget mot Vetulonia, tar  den snirkliga och typiska toscanska landsvägen över Tirli, så kommer man hit. Till Punta Ala, till Simonettas restaurang Punta Hidalgo, till Medelhavets mest turkosa vatten och till den godaste pasta vongole du någonsin smakat! 

Dimensionen ditt liv har tar en annan vändning efter en dag här. Och själen har fått sig ett rejält uppåtsjack. Alla myser, stora som små. Hav, SPA, vit sand, lekpark och Somonettas kök…

När du sedan vid dagens slut betalar för dig under ett soltak i trädgården, så reflekterar du liksom inte ens över summan du betalar, för det är värt vart endaste öre. Där har ni verkligen lyckats med bravur familjen Pennacchio!

Och Någon gång när det passar ska jag boka in mig på en privat kurs i denna kvinnas matlagningskonst!

Punta Hidalgo sporting club, ett stycke man inte kan missa när man befinner sig utmed den toscanska västkusten.

Karmisar Becca

Publicerat av

Välkommen till en helt vanlig småbarnsmammas liv i en småstad mitt i Sverige, en dröm i Italien och ett hus någonstans bortom verkligheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s