Hemmapics

Det berömda kinesiska skåpet…

Det som låg uppe på biltaket, 10 cm för långt för att få plats på picisflaket, och som gjorde att vi var tvungna att införskaffa ett takräcke och som ökade på bränsleförbrukningen en hel del ner och som gjorde att det tog oss något längre tid att åka ner för att hastigheten blev något begränsad.

Men här står det nu. Här i vårt sovrum i Drömmen om Italien och jo, jag är nöjd…
Och några huspics på begäran.

 

75 (1 av 1)

 

Vi har en städdag här hemma idag, jag och smågrabbarna. Jag och stora M har tagit oss var sin välbehövlig semesterdag från familjen. Han sin idag, jag hade en magiskt skön dag alldeles för mig själv igår. Strandhäng, fisklunch och en kvällsaperitivo och romantisk promenad i hamnen med fina G.

När jag kom hem till ett hus som ett smärre bombnedslag och frågade vad de gjort under dagen blev svaret; Städat! 🙂 Hm, vi städar lite på olika vis jag och min man. Men förhoppningsvis innebär dagens röjning i form av att plocka ihop smutsiga kläder och tvätta dem, diska rent allt i köket och ställa in i skåpet, ta fram rena handdukar och bädda rent i sängarna, ett komplement till gårdagens utomhusröjning och avspolning av altan och dylikt.

 

79 (1 av 1)

72 (1 av 1)

73 (1 av 1)

74 (1 av 1)

 

Det återstår faktiskt bara drygt en vecka här innan vi ska bege oss hemåt igen. Det där med tid… Fem veckor har snart försvunnit som ingenting. Nåja, vi har fått en del gjort. Jag ser ju faktiskt att det är ett helt annat hus nu, än var det var över nyår när jag sist var här.

Ny braskamin och ett vardagsrumsbord har tillkommit. Och en matta på det golvet.
Hylla ovanför vår säng gjorde hela rummet mer ombonat och det fin lapptäcket, som min syster har sytt. Även här en matta i fotändan på golvet. Och så då det kinesiska skåpet…

 

77 (1 av 1)

78 (1 av 1)

128 (1 av 1)

 

Köket har verkligen fått sig ett nytt utseende. Ny spis och nytt, betydligt större kylskåp. Den stackars hantverkaren som tog upp hålet i stenväggen för att detta nya skåp skulle passa in, fick verkligen överträffa sin redan stora skicklighet. Det var inga små stenar som kom ur den väggen… Jag trodde aldrig huset skulle bli sig likt igen:)

Nu kan vi också, vid eventuellt dåligt väder, sitta inne och äta (hittills har det inte regnat en droppe). Men utifall om att… Ny barbänk utmed väggen i ett förhållandevis litet kök, gjorde susen och nya fina gula barstolar att sitta på. Jo, det har hänt en del…

Idag har jag bäddat in barnrummet med nya färgsprakande överkast från Timbuktu i CdP (även sovrumsmattan och fruktskålen i köket är därifrån).

 

129 (1 av 1)

130 (1 av 1)

 

Min syster och hennes pojkvän kommer hit imorgon. Hon var också här senast över nyår. Vi får se om hon märker någon skillnad.
Ska bli mysigt att få hit dem. Det är på tiden att jag får syna hennes J i sömmarna;) Kan vi inte få tid till det hemma, så får det bli här:)

Nu blir det en powenap innan Minstingen vaknar. Ingen sol för mig idag. Min rumpa fick sin beskärda del av den igår. Idag blir det inga solstekta skinkor till lunch…

Karmisar Becca

Publicerat av

Välkommen till en helt vanlig småbarnsmammas liv i en småstad mitt i Sverige, en dröm i Italien och ett hus någonstans bortom verkligheten.

En reaktion till “Hemmapics

  1. Så underbart fina bilder du lagt ut från italien på er alla och så otroligt fina vyer. Himla snyggt ni ser ut att ha det i erat drömhem där. Verkligen vackert! ❤

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s