A yellow train!!!

Parco Archeominerario di San Silvestro.

Som vi har pratat länge om detta gula tåg och att vi någon gång ska åka det. Mini fick i förra veckan syn på en reklampelare i Follonica med en bild av tåget. Har sedan dess letat febrilt för att hitta i vilken, vad jag uppfattar vara nationalparksområden ungefär, som detta tåg finns. Vi hittade det till slut efter mycket gediget sökande och tog oss iväg till Piombinoområdet häromdagen.

Det var verkligen värt allt sökande. En heldag för hela familjen, där alla tyckte att det var lika roligt och intressant. Och så länge inget barn har någon mörkrädsla för mörka gruvor, eller tycker att gnisslande gamla tåg är obehagliga eller att lekplatser med roliga rutschkanor är tråkiga, jo då är detta ställe perfekt. Det kan både Mini och Minstingen intyga.

 

100 (1 av 1)

102 (1 av 1)

101 (1 av 1)

103 (1 av 1)

 

Att se rester av den gamla gruvdriften på plats, få en intressant guidad tur nere i gruvan promenerandes (tack och lov bara vår familj och en finsk barnfamilj till, det kan ju lätt bli lite rörigt med alla barn som vill se olika saker samtidigt, eller som inte har lust att lyssna samtidigt, eller som tycker att de har betydligt intressantare information än vad guiden har just när han ska berätta om alla vackra ådror av olika mineraler som löper utmed gruvväggarna) och slutligen en 40 minuter, cirka, lång tur med DET GULA TÅGET på samma spår som gruvvagnarna en gång gick! Lyckan är fulländad!!!

 

105 (1 av 1)

107 (1 av 1)

109 (1 av 1)

117 (1 av 1)

119 (1 av 1)

 

Och vill man kan man få en ytterlig vandring med guide upp till denna övergivna etruskstad uppe på toppen. Det hade ju varit det ultimata på en redan perfekt dag, OM det inte var 45 grader varmt i solen och man ska gå i denna värme i ytterligare två timmar med en snart fyraåring och en 1,5-åring… Så nej, vi skippade den delen. Nästa gång kanske…

Men en gruvtur och ett Yellow Train, det gjorde vår dag!

Min minsta syster har nu kommit till Scala Santa med sin pojkvän. Ett dygn för sent, då de stod på Arlanda och skulle checka in och fick beskedet att de inte fanns med i bokningen. Inga fel gjorda från deras sida. Katastrofal hantering från underlevernatören de bokat igenom… När dessutom denna stora resesite inte är speciellt intresserade av att lösa problemet, så har man god lust att skriva ut deras namn här. Men låt mig säga så här. Sidor som erbjuder bokning av allt i all ära. Titta på alternativen via dessa absolut, men boka så långt ni kan direkt med bolaget ni vill flyga med, bo hos, eller göra utflykter med. Det är mitt tips. Det är allt för ofta som det visar sig att dessa stora allt-i-ett sidor inte håller sina åtagen hela vägen ut!

Fyra dagar återstår för oss här innan vi börjar vår resa hemåt Svedala igen. Vi har bestämt oss för att åka en dag tidigare och ta en extra övernattning någonstans på vägen uppåt Europa. Vi får se vilka äventyr vi får vara med om och se den här gången…

Karmisar Becca

Publicerat av

Välkommen till en helt vanlig småbarnsmammas liv i en småstad mitt i Sverige, en dröm i Italien och ett hus någonstans bortom verkligheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s