En paus från det vanliga…

Ett perfekt Italien några dagar i september månad. Strålande sol varje dag med en temperatur perfekt för oss nordbor som inte gillar kyla, men då heller inte älskar den hetta vi hade när vi var nere under sommarveckorna. I september kan man ha heldagar på stranden samtidigt som man lätt kan vandra runt i de toskanska gränderna utan att behöva vifta med solfjädern under hela promenaden.Att få dela detta med fem stycken kanonbrudar gav för mig ytterligare mersmak för det bästa landet i världen.

Jag har tillsammans med detta gäng passat på att göra saker som jag kanske avvaktat lite med i barnens sällskap (av hänsyn till utflyktsmålens omsorg för dess uppbyggnad, som lätt skulle bli raserad på nolltid vid dessa barns eventuella besök). Så som en visning av Le Mortelle´s utsökta vintillverkning med efterföljande vinprovning och delikata lunch. Att andra delen av september också är den tid när de flesta druvor skördas gör ju det hela snäppet ännu bättre.Om ni någon gång har vägarna förbi södra Toskana…

Le Mortelle är en vingård jag rekommenderar varmt. En sväng över Montalcino med Brunellovinernas hägrande närvaro… Inte heller fel. Vidare för lite mysshopping i Siena och en övernattning på ett kloster från 1445 utanför Volterra ger en lagom lång tur i toskanas vackraste omgivningar.

 


Att var sex personer som delar på bilhyra, dieselkostnader, vägskatter och parkeringsavgifter gör det hela nästan gratis.
Mer pengar över till shopping;)

 


Dagar som gav mig frid ända in i själen.

Nu är jag tillbaka hemma i vardagen med dunder och bang. Men för första gången på väldigt länge kände jag när jag gick in genom ”hemmadörren” att saknat dem här hemma och njuter i fulla drag av deras närhet. Jag har inte känt riktigt så det senaste året. Den här resan gjorde så gott och gav mig en del svar. Jag ska nu jobba vidare med de svaren…

Karmisar Becca

Publicerat av

Välkommen till en helt vanlig småbarnsmammas liv i en småstad mitt i Sverige, en dröm i Italien och ett hus någonstans bortom verkligheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s