Lilla farbrorn och Flokiga mamman

Medans Mamman befann sig i Italien

blev Mini med glasögon… Nåja, jag visste ju om det. Det var jag som tog för givet och åkte till Faluns sjukhus en fredagsmorgon för att få hans ögon undersökta enligt remiss från BVC. Nöjd över att vara där fem minuter innan utsatt tid. Det var jag som med andan i halsen lämnade över lappen i receptionen och kände mig som världens supermamma, som hunnit få iväg Mini till dagis i tid, hittat rätt i kulvertarna i Falun, listat ut att tiden kl.8.40 hos ögonläkaren var perfekt, för då skulle vi lätt hinna hämta lilla M när skolan slutade i Järvsö 13.30. Phu, yes, fullspäckad dag men ändå under kontroll… Ända tills tjejen bakom skrivbordet säger att det är ögonmottagningen i Borlänge vi ska till… Va! Har Borlänge ett sjukhus? Just det ja, det finns ju ja… Och det står ju dessutom klart och tydligt på lappen :

ÖGONMOTTAGNINGEN BORLÄNGE SJUKHUS 08.40 

Bland det värsta jag vet är sena människor (så var det sagt). Jag tycker det är fruktansvärt respektlöst mot alla inblandade att man, utan v ä l d i g t  bra anledning är sen till en avtalad tid. Jag vågar påstå att jag alltid är i god tid till saker. Hjälp, det här kanske jag får äta upp…
Det tog mig 11 minuter att infinna mig på sjukhuset nämnt på lappen. De hade ringt från Falun och förvarnat. Fantastiskt snälla och förstående och de hävdade att det hände varje dag… INTE mig!!! Jag har koll, alltid, ungefär…

Hur som helst konstaterades det att Mini är näst intill blind på vänster öga. Det har väl inte jobbat speciellt mycket då höger ögat gjort jobbet. Så nu ska detta korrigeras.
Vi hann, by the way, även in på Synsam i stan och valde ut ett par coola bågar (tack och lov att jag hann med att fixa det, ve och fasa om han hade fått bestämma helt själv…) och så här farbrorlik och tuff ser han numera ut under dagtid. Lilla M blev denna fredag hämtad i tid…

 

162-1-av-1

161-1-av-1

160-1-av-1

 

Jag hann ju så klart inte mer än hem från Italien, så fick jag punktering på bilen på grusvägarna i Hälsingeskogarna, fick gå en dryg kilometer för att hitta mottagning på telefonen för att meddela lilla M att jag inte skulle hinna hämta henne i tid på skolan, be hennes pappa om att hon skulle få gå hem dit en stund, hennes farmor fick snällt bjuda mig på tacos när jag väl dök upp framåt halv sju tiden och väldigt snälla vänner ställde upp med ”lånebil” (inga hyrbilar fanns att tillgå), som jag fortfarande kör runt i här nere i Dalarna. Min bil står färdig på verkstan i Bollnäs med fyra fina nya däck. Jag ska bara lista ut när jag kan ta mig tiden att hämta hem den…

 

Så var det det där med tid och att alltid komma i tid…

Trevlig torsdagskväll till er som lyckas och till er andra med!

Karmisar Becca

Publicerat av

Välkommen till en helt vanlig småbarnsmammas liv i en småstad mitt i Sverige, en dröm i Italien och ett hus någonstans bortom verkligheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s