Vi testar att VAB:a

Det var drygt åtta år sedan sist,

som jag tog ut en dag för vård av barn. Idag har jag testat att logga in mig på försäkringskassan och anmält VAB. Jag hade nästan glömt att man hade rätt till det. Vilken spännande fredag! Något nytt händer i mitt liv;) Den 25:e denna månad kommer jag att få ersättning för att jag varit hemma med mina sjuka barn. Så stod det på hemsidan. Jag däremot tror inte på det förrän jag ser det…

 

180-1-av-1

 

Att något av mina barn är sjukt och att jag behöver vara hemma från jobbet för att ta hand om dem, har tidigare aldrig enligt vår försäkringskassa varit anledning nog till ersättning.  Jag har alltid på ett eller annat sätt fallit mitt emellan systemets perfekta regler. Så som sagt, jag tror det först när jag ser det…

De senaste åren har jag ju varit föräldraledig, så det är ju en anledning till att jag inte har VAB:at när de varit sjuka, så klart. Det var när lilla M var sjuk innan hon började skolan som systemfelet inträffade. På den tiden behövde man ett intyg från förskolan dag ett om barnet var sjukt. Eftersom jag inte hade barnomsorg här nere i Dalarna för henne (hon var a l l t i d med mig på jobbet den halvtid hon var hos mig då, det om något sparade vårt system massor av pengar), så kunde jag heller inte få ut någon ersättning vid VAB… Var hon så hängig att hon inte orkade vara med mig på jobbet någon av dem veckorna hon var hos mig, så fick jag snällt vara hemma helt utan ersättning. Det problemet hoppas jag är löst nu, men då beklagade dem bara att jag tyvärr hamnade någonstans utanför det vårt system kunde utlova och det var bara att gilla läget. Ungefär så där etthundrafemtiotre gånger till efter det, så har jag hamnat utanför vårt system efter det också. Trots att jag skattat in en hel del in i detta system under hela den här tiden, så… jag tror på det när jag ser det…

 

174-1-av-1

176-1-av-1

 

Vi kurerar oss med lite rosa te, aloevera och annat hälsosamt denna fredagsmorgon. Om någon timma är det dags för mig och sjuklingarna att ta en tur upp till Hälsingland och hämta hem vår, sedan i onsdags, nyblivna tolvåring, för en myspyshelg här i Hovis!!!

Jag hörde något om att det har kommit snö där uppe idag:)

Vi glömmer system och regler och tar helg istället och ser till att bli friska…
För dem systemet fungerar för, så är det ju ett av de bästa i världen.
Och hörrni… det går ingen större nöd på mig.

Ha en trevlig fredag!!!

Karmisar
Becca

Publicerat av

Välkommen till en helt vanlig småbarnsmammas liv i en småstad mitt i Sverige, en dröm i Italien och ett hus någonstans bortom verkligheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s