27 timmars magi

Jag parkerade min bil vid lunchtid denna lördag.

Min transfer stod redo nere vid skogsvägen i form av fyrhjuling med min man som chaufför. Där började 27 timmar Bortom Verkligheten, 27 magiska timmar, 27 timmar på denna plats får så mycket mer innehåll än 27 timmar någon annanstans…

 

221-1-av-1

225-1-av-1

 

Graderna höll sig runt nollan under det här dygnet. Jag hade nog hoppats på lite mer snö, men någon millimeter av fint puder lyckades i alla fall stanna kvar efter nattens fina snöfall.

Vi har tre värmekällor i huset. Jag satte fart på två av dem. Gillar inte när temperaturen går under 20 inomhus.  Känslan att tassa omkring i sina rosa fårskinnstofflor på lite smådragiga golv och lyssna till kaminernas olika sprakande är inte möjlig att beskriva. Det är en sådan där sak som behöver upplevas. Jag önskar jag kunde bjuda er alla hit någon gång, för det är verkligen en själavård som inte går av för hackor. Alla kan behöva den. Någon som hänger på?

 

213-1-av-1

214-1-av-1

215-1-av-1

 

Här är det till och med en fröjd att diska efter middagen. Att få känna att det är en lyx att gå ut till gårdspumpen och fylla spannarna med eget vatten (att spola fram vatten hemma i kranen känns inte alls lika lyxigt, det är något man bara tar för givet). Att värma vattnet på vedspisen för att kunna få en perfekt temperatur på diskvattnet och att sedan i den lugnaste ro tvätta glaset och porslinet… D e t  ä r  l y x…

 

217-1-av-1

216-1-av-1

226-1-av-1

227-1-av-1

228-1-av-1

219-1-av-1

 

Att sedan värma sig en stor kopp med varm glögg, krypa upp i soffan och bara känna lugnet och tystnaden… Det finns verkligen inget bättre. Takplåtarna inför nästa års läggning av sedumtaket har kommit på och när det blåser viner det lite extra i dessa plåtar just nu. Ljudet av det, balsam, balsam!!!

Timmerhuset har fått belysning. Inte i form av vanlig el då så klart, men 12 volt i form av två gigantiska batterier som laddas upp av solceller. Numera finns det fungerande sänglampor, en hallbelysning dragen genom en fristående stock från taket (en av min mans mästerliga idéer som blev riktigt snyggt). I köket finns en listbelysning som är riktigt mysig.

Men häftigast är nog ändå våra sänglampor i  ”the master bedroom”. De har vi haft ett tag och de behöver inget 12 voltsystem alls. De behöver bara ett värmeljus. Ett värmeljus som laddar de små ledlamporna och sedan lyser dessa lampor ljust och mycket. Det finns verkligen så otroligt mycket fina och bekväma lösningar på dagens marknad när det gäller inredning för platser utan el och rinnande vatten. Nu har vi även en riktigt bekväm lösning om vi vill dammsuga eller kanske köra en stavmixer eller något annat som faktiskt kräver lite kraftigare ström. Det finns en knapp i huset som startar elverket inifrån (det står utomhus av förklarliga skäl) och ett helt vanligt 220 v uttag, som till och med gör dessa göromål precis lika enkla som här hemma.

 

Att tillbringa tid Bortom Verkligheten är precis lika bekvämt som någon annanstans.
Det ligger bara lite vackrare till, är lite mysigare, ligger lite närmare naturen och beläget mitt ute i vildmarken.

Karmisar Becca

 

Publicerat av

Välkommen till en helt vanlig småbarnsmammas liv i en småstad mitt i Sverige, en dröm i Italien och ett hus någonstans bortom verkligheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s