Halloween hela veckan

Vilken helg är det egentligen?

31 oktober den riktiga Halloween i de flesta länder. Vad jag har förstått så är det för att 1 november är Allhelgonsdag (vilket det också var i Sverige fram till 1953) och därför firar man all hallows eve kvällen innan, alltid.  Här ändrade man som sagt 1953 Allhelgonadagen till första lördagen i november. Därför fortsätter vi, som traditionen, att fira Halloween kvällen innan (precis som övriga världen, fast inte riktigt då), alltså nu på fredag den 4 november. Detta år infaller det på Minstingens tvåårsdag dessutom:) Somliga väljer dock att fira Halloween fredagen närmast den 31 oktober… Vilket ju i så fall var igår.

Antar att man får göra som man vill. Man behöver ju inte fira julafton i december heller, om man inte känner för det. Förmodar jag…

 

230-1-av-1

231-1-av-1

237-1-av-1

 

Vår Mr Pumpkinman

skapade vi idag. För det gör väl ingenting om den lyser upp vår entré till huset under hela veckan? Det blir ju lite roligare så. Alla tre galenpannor blev i alla fall mäkta nöjda med sin kreation och nu så här strax efter sex på kvällen, är det hur som helst här i södra Dalarna, kolsvart ute. Mysigt med en lysande pumpa utanför dörren, hellre än utebelysningen.

Vi skippar buset ikväll, men inte godiset!!!
Hoppas ni alla har en ljuvlig lördagskväll.

Karmisar
Becca

Publicerat av

Välkommen till en helt vanlig småbarnsmammas liv i en småstad mitt i Sverige, en dröm i Italien och ett hus någonstans bortom verkligheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s