Girlweek de luxe

En vecka med mina närmaste tjejer.

Med mina närmaste killar också förstås, men de är ju på något vis alltid med.

 

256-1-av-1

255-1-av-1

 

Men den här veckan handlar mest om Mina tjejer.

Min syster har varit här i snart en vecka. En av mina allra närmaste och absolut bästa vänner. Min M från mörkaste Småland spenderade gårdagsdygnet här med oss i Hovis. Hon är så bra på det där. Att ta små tillfällen till att träffas, fast att vi numera bor mer än fem timmars bilväg ifrån varandra. Vi som nästan kunde vinka till varandra från våra köks- respektive vardagsrumsfönster i Ljusdal tidigare (nio år sedan ungefär, galet vad tiden… ja, ni vet). Just nu saknar jag just det väldigt mycket. Men man får vara glad för det lilla…

Imorgon efter jobbet blir det Hälsingland och utvecklingssamtal. Eftersom lilla M ändå ska med hem på fredag, så kan jag lika gärna stanna kvar i Järvsö och göra en del jobb därifrån. Och givetvis ska jag utnyttja morgondagens torsdagskväll till mysigt umgänge med en annan suverän tjejkompis. Dessa privata kuratorsessioner är väl ändå de bästa? 

 

258-1-av-1

260-1-av-1

 

Vi hann lyssna på mysmusik och laga en  s k i t g o d  fisksoppa i alla fall. Jag, syster och bästis M, med hjälp av mina två små pantertanter. För er som är nyfikna på soppan, så kommer det ungefärliga receptet här (vi var fyra som åt och det blev lite över):

1 purjolök, 3 scharlottenlökar, 3 vitlöksklyftor som fräses i goood olivolja.
I med en halv upphackad fänkål, 3 skivade morötter, 3 dl supergott vitt vin, 3 dl grädde, 3 msk fiskfond, 5 dl vatten, 1 fiskbuljong, färsk basilika, färsk timjan och en påse saffran, lite salt och lite svartpeppar. Låt koka tills morötterna nästan är mjuka. Lägg då i bitar av lax och torsk som bör koka cirka 7 minuter. I med lite blåmusslor (gärna med skal, det är ju så mycket coolare) de sista 5 minuterna så skalen hinner öppna sig och till sist ett gäng med handskalade räkor som bara behöver bli lite varma.

Det blir  r i k t i g t  gott!!!

Nu ska resten av denna onsdagskväll spenderas med en kopp Yogite till ett avsnitt av The Crown på Netflix. Stora M är på bio med en kompis och ska efter det prova nyöppnade Pinchos i stan, så när han kommer hem sover jag nog redan djupt. Syster är också på bio tillsammans med gamla M (en annan film dock). Så just precis nu har jag en himmelsk stund bara för mig själv (barnen sover). Det är inte fy skam det heller:)

Karmisar
Becca

Publicerat av

Välkommen till en helt vanlig småbarnsmammas liv i en småstad mitt i Sverige, en dröm i Italien och ett hus någonstans bortom verkligheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s