Varför bor alla insekter alltid utomhus?

Hmm, ja visst är det för trist!

Och just nu när det är det mest tråkiga och mest tröstlösa och råa vädret utanför dörren. Man är ju inte så värst sugen att dra på sig de där gummerade stövlarna och den stickade halvblöta tröjan som använts under dagen på dagis, med någon halvdåligt impregnerad ärvd jacka ovanpå… Så, var är det störst chans att hitta insekter?

Inomhus, kanske i levande växter.

 

272-1-av-1

 

I vårt, enligt min smak då, fina Casa, så är utbudet av dessa levande växter högst begränsat. För närvarande består dem av två krukor med tre vita hyacinter vardera från Ikea för 25 kronor styck.  Men för mannen på fyra år i familjen, så räcker det denna fredagskväll som naturupplevelse…

 

274-1-av-1

275-1-av-1

 

Leta, leta, leta och… hitta, hitta, hitta!!!

I förstoringsglaset skådades början till en myrstack minsann. Jag hoppas han har fel…

 

Vi vuxna har lagt en grymt effektiv arbetsdag bakom oss. För första gången på hela den här höstterminen har båda pantertanterna fått enbart positiv kritik från deras högst kompetenta förskola. Så vi lutar oss tillbaka denna fredagskväll och passar på att njuta av att det är så precis just nu.

 

Kram på er och trevlig helg!

Karmisar Becca

Publicerat av

Välkommen till en helt vanlig småbarnsmammas liv i en småstad mitt i Sverige, en dröm i Italien och ett hus någonstans bortom verkligheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s