Att köpa sig tid…

 

…Och hundra julkort…

Jag vet att det är otrendigt, men kanske snart helt moderiktigt igen. Och då är jag först, för jag har aldrig slutat. Att skriva och skicka julkort alltså… Brukar beställa dem i tid, så jag kommer undan med si så där tio adresser per dag innan de måste postas.

 

276-1-av-1

278-1-av-1

277-1-av-1

 

Hör ni till dem som kör med höstens trend av Ingefärsshot mot diverse baciller och förkylningar? Där hänger jag med i alla fall!!!

Jag har förstått att årets julklapp är att köpa/ge sig själv och sin familj  T I D (och kanske någon form av portabel högtalare med trådlöst ljud, om man vill slå in ett riktigt paket) .
Att inte bli sjuk är väl ett bra sätt att ge sig tid, eller? Att göra det av bara ekologiska produkter är väl att ge mer tid åt efterkommande generationer, men kanske också några år extra till sig själv av friska år.

Att ge vår familj mer tid 2017 håller vi som bäst på att planera för. Hela vårt lilla gäng tillsammans. Det gör mig så illa att se alla slita sig fördärvade för att upprätthålla någon form av levnadsstandard som vårt samhälle kräver dessa dagar. Att försöka gå ner i tid, men då behöva prestera mer än innan. Att hämta barnen tidigt på förskolan, för att sedan sätta sig hemma och jobba klart framför datorn för att det ser bättre ut inför andra? Att inreda sitt hem vitt och luftigt och fluffigt för att andra ska tycka att man har ett drömhem? Vi lever i en helt galen och upp och nedvänd värld.

Att det är roligt att köpa en ny fin kudde för sin E G E N skull, eller hämta barnen tidigt för att leka med dem en eftermiddag, eller köpa en ny snygg klänning för att det får dig att känna dig ursnygg. Det är klart att du S K A !!! Det är en annan dimension av vad vi tror är samma sak.

Du vet aldrig hur mycket tid du har, förvalta den så som DU vill.  Ge det i julklapp till dig själv, att fundera ut hur du vill fördela den tid du har…

Bla, bla, bla… Men ändå, vi har bara ett liv!

 

280

 

Detta meddelande kom idag på WhatsApp. Till helgen ska jag tillsammans med tre andra galna tjejer (för det är vi väl fortfarande???) på hemlig tjejhelg. Två av oss ska inte veta något, två planerar varje gång (vi varierar från år till år vilka två som får uppdraget). Vi sparar 250 kronor i månaden och en gång om året händer det. Till helgen händer det. Jag har ingen aning vad. Men jag ska lägga tid på mig själv. En tradition vi ska hålla i tills vi är minst 100 om vi tar rätt beslut och har en gnutta tur!!!

L e v   v ä l  ! 

Karmisar Becca

 

Publicerat av

Välkommen till en helt vanlig småbarnsmammas liv i en småstad mitt i Sverige, en dröm i Italien och ett hus någonstans bortom verkligheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s