Totally Disco…

Mitt nyårslöfte 2017 – Stressfri vardag

 

Jag har aldrig några nyårslöften egentligen. Men om jag skulle försöka göra något av någonting 2017, så är det nog att försöka sträva efter en stressfri vardag.

Hur svårt kan det vara liksom? 

Stressen sitter väl i hjärnans signaler, så signalera om helt enkelt…
Men så här första riktiga vardagsveckan in på det nya året, inser jag att den där omdirigeringen i hjärnan kräver ett eget nyårslöfte med hårt jobb…

 

346-1-av-1

347-1-av-1

 

Måndag morgon lämnade jag in min bil för reparation efter att en stor buckla uppstått i de bakre regionerna. Dagis hade planeringsdag, så ingen barnomsorg, lika med räkna med att få minimalt med jobb gjort.

Tisdag, skolstart i Järvsö. Sex timmar i bil på superhalkiga vägar.  Jag brukar ju jobba via telefonen medan jag kör, oftast. Glöm att ni läst detta, typ nu på en gång. Denna tisdag var jobb utmed vägen omöjligt. Alldeles för halkigt. Båda händerna på ratten. Lika med minimalt arbete utfört denna dag också.

Onsdag har Mini en tid hos ögonläkaren klockan 11. Helt vansinnig tid rent planeringsmässigt. Mitt på dagen. Man hinner knappt börja jobba förrän man måste avbryta, för att efter lunch återuppta det. Räknade med jobb på salongen fram till klockan 20. M E N när stället skulle låsas för kvällen, så strejkade låset. Blev kvar till strax innan klockan 22, innan låssmed fixat det hela. Tack Dalalås dock, för snabb och proffsig utryckning. Hattigt utfört arbete denna dag.

Nu är det då torsdag och den har i alla fall börjar med fantastiskt fint väder. Jag har just nu en magiskt fin vy över vår granne spökhuset där på andra sidan åkern. Att vi har en hyresgäst som ligger tre månader efter med sin hyra och nu på morgonen blir galet upprörd över att vi nu vidtar åtgärder från vår sida (vi vill ju också hålla vår firma vinstdrivande), för att vi inte hjälper de i deras ekonomiska sits mer, väljer jag att skaka av mig och inser att de bara är frustrerade över sin egen situation. Idag ska jag i alla fall få massor av jobb gjort…

Det där med stressig vardag måste ju bara sitta i mitt huvud, eller hur?

 

Har ni sett Luther på Netflix?

I första avsnittet på fjärde säsongen får John Luther frågan ”How is it?”. Han svarar då ”Totally disco”. Just Totally Disco ska bli mitt typ av mantra 2017. Vad som än händer kommer det att vara Totally Disco…

Puss på er!

 

Karmisar Becca

Publicerat av

Välkommen till en helt vanlig småbarnsmammas liv i en småstad mitt i Sverige, en dröm i Italien och ett hus någonstans bortom verkligheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s