Att uppleva platser

Just den biten är vi bra på – Upplevelser

Jag blir väldigt rastlös om jag inte har en nästa resa inplanerad innan den dessförinnan är genomförd. Somliga i min närhet tycker nog att vi borde varva ner och landa mer hemma. Men det gör vi också. Jag vill verkligen se hela världen! Jag förstår ju att jag inte kommer att hinna med det på en livstid, som man dessutom aldrig kan veta hur lång den blir.

Så smid och upplev medan tid fortfarande finns!

 

Glöm inte att någon gång dra på safari i Afrika (rekommenderar Namibia), paddla kajak runt Korsika, att se Tjernobyl med Pripyat i Ukraina, åka på valsafari vid Lofoten eller simma med vilda delfiner på Mauritius. Jag tror att dessa är mina topp 5. Trots att jag generellt älskar Italien mest. Jag vill jättegärna ha tips om vart jag ska planera mina nästkommande upplevelser. Emottages tacksamt!!! Lätt att missa det bästa när man snöar in själv. Nu har vi ju dessutom gjort det vi aldrig skulle tänka oss att göra. Försatt oss i en situation där man kommer att återvända till samma ställe utomlands flera hundra gånger… Men jag ångrar det inte.

 

grangshammar-3

grangshammar-6

grangshammar-4

 

Och så finns Grängshammar

Den där platsen, som ligger så nära och som får det att pirra lika mycket i magen som när man såg Colosseum för första gången. En liten järnbruksbygd med anor från 1500-talet, men med en storhetstid i början av 1800-talet. Tänk om man kunde få uppleva denna lilla bys guldålder.

 

grangshammar-10

grangshammar-8

grangshammar-9

grangshammar-12

grangshammar-11

 

På denna plats kan jag spendera timmar med att läsa skyltarna om dess historia. Drömma mig bort om hur det kanske har varit. Lika vackert alla årstider. En riktig guldgruva för historieälskande turister. Hit borde man vallfärda när man besöker Dalarna, men så är det konstigt nog inte. Namn som Gustav Vasa, Silverstråle och Kruse borde locka vem som helst.  En gammal hammarsmedja, vattendriven såg och en kvarn med intilliggande herrgård med flygelbyggnader och park. Och kyrkan. Silvbergs vackra kyrka. Resterna av kolhuset är ju magisk.

Kanske är det för att det numera är uppdelat och privata ägare, som kanske vill vara ifred? Men något bra av det borde ni väl kunna göra?

Jag hjälper gärna till!!! Jag bor bara 5 kilometer bort…

 

Karmisar Becca

Publicerat av

Välkommen till en helt vanlig småbarnsmammas liv i en småstad mitt i Sverige, en dröm i Italien och ett hus någonstans bortom verkligheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s