Culture tutto il giorno…

Vi har grottat ner oss ordentligt kulturellt under dagen.

Vespasianus och Titus tog väl enligt historien på sig äran av bygget av Colosseum, medan de tusentals slavar som slet under byggets åtta år inte får så värst mycket kredit för mödan…

Vi lyxade idag till det med tre timmar med en svensk guide bara för oss, som skickligt och informativt tog oss genom denna kolossala amfiteater, vidare upp på Palatinen (som jag dumt nog aldrig gått upp på tidigare) och vidare ner genom Forum Romanum. 
Lite smygreklam måste jag bara få göra här för de tre damerna som driver sidan http://www.guideirom.com      
Vi har fått, utöver en suverän guidening i nutid, även en uppdatering hur det ligger till med gamla guider från svunnen tid.  Både för mig och min syster. Dessa gamla ”kollegor” verkar fortfarande. roligt att få veta :)) 

Vi beskådade även bästis M’s systers arbetsplats uppifrån Palatinen och efter drog vår guide slutsatsen att hon läst hennes blogg (på minbebis.com som heter Mamma i Rom). Svenskar har lite småkoll på svenskar i samma stad i ett annat land…


Klåda och ett uppsvullet ögonlock…


Jag lider sedan snart två veckor av en envis förskylning med feber  v a r j e  kväll. Romresan inget undantag. Så efter vår mysiga förmiddagstur så tog vi, på guidens inrådan, en  l å n g  lunch på en sidogata till Colosseum, för att spara mig och min systers armar och händer.  
Vi tog dessutom som traditionen sig bör, en hop-on-hop-off buss runt stan. Perfekt första dagen i en storstad, billigt och lokaliserande. Vi orkade inte gå mer idag, så det blev perfetto!!! 
Kvällen spenderas nu i lägenheten. Min kropp protesterar mot att aldrig få vila, så jag har fått en konstig klåda över så gott som hela kroppen och en hängande ögonlock. Tillsammans med min systers svullna händer och begynnande vattenblåsor, så går vi i god för att det blir en halvtidig kväll för att imorgon beta av den religiösa delen av Rom. 
Dessutom är det gamla M’s födelsedag!!!

Karmisar Becca


Publicerat av

Välkommen till en helt vanlig småbarnsmammas liv i en småstad mitt i Sverige, en dröm i Italien och ett hus någonstans bortom verkligheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s