Anna Rebecca Olsson, Deck officer

Fem veckor kvar…

 

Den fredagen klockan 18 på kvällen bör vi ha fått med vårt pick och pack och befinna oss i hamnen i Nynäshamn. Omborda M/S Wawel och styra styrbord mot Gdansk.

Och nej, jag har inte befogenheten att vara en av fartygsbefälen på detta skepp. Det är lite för stort, tar lite för många passagerare och går en aning lite för långt ut från kustlinjen.

Men jag är någonstans ändå, å det allra ödmjukaste, väldigt stolt över mitt papper från Transportstyrelsen, som damp ner i vår brevlåda under gårdagen. Med det i handen får jag nu framföra fartyg upp till 20 ton brutto i inre fart och med upp till 12 passagerare (plus besättning) i kommersiellt syfte.

 

IMG_1550.jpg

 

Och här är hon…

Min följeslagare denna sommar. Jag försöker för fullt att hinna lägga de körtimmar på henne som behövs innan första servicen (som vi tänkt att hinna göra här hemma i Sverige innan avresan). Hon känns så trygg. Det är jag väldigt glad för. Robust, tålig och stark. Perfekt för mig och lilla M att kuska runt på. Och det finns en plats över för någon av de andra två pantertanterna, om de (mot förmodan så klart) skulle tycka att deras pappa på den något mer sportiga varianten inte kan hålla rally-lek-nerverna i styr.

Jag tror faktiskt att mannen i mitt liv, stora M, är lite avis på henne. Min maskin alltså. Hon går faktiskt nästan lika snabbt i maxfart som hans, trots hennes tyngd och stadighet. Hon har ju större packutrymmen, fler finesser och har ett mycket snyggare utseende än hans. Han har lite svårt för att lämna tillbaka henne när han provar henne.

MEN JAG TÄNKER INTE BYTA…

 

IMG_1528.jpg

 

Vi har fått en del fantastiskt fina inkörningstimmar på Dalälven och Runn. Det är ju ingen båttrafik ute ännu. Man har alla vattnen för sig själv.

 

Framöver kommer fokus i mina blogginlägg bli liggandes på förberedelserna inför denna resa och nästkommande år uppe i vildmarken. Ni får hålla till godo med det helt enkelt, om intresse finns.

 

IMG_1541.jpg

 

Bjuder på en riktigt otydlig mobilbild som ska föreställa fyra femtedelar av familjen. Vi provar här ett nyinköpt liggunderlag som alla får plats på, utom jag egentligen. Jag tänker packa med mitt varma egna underlag, fryslort som jag är. Tror mitt rekommenderas ner till -35 grader:)) Barnen och stora M med egna sovlakan (själv ska jag ha med min varmaste sovsäck). Jag har sovit under bar himmel i dessa trakter förr. Jag vet att när kvällssvalkan kommer, så kommer jag att frysa. Så enkelt är det.

Pantertanterna är så taggade. De som aldrig sovit med oss i sängen eller delat sovrum med oss, tycker att det är galet mysigt när hela familjen tältar och sover tillsammans. Det är något de ser fram emot enormt.

 

Fem veckor kvar…

 

Förstår att vi kanske får frysa lite mer nästa vecka igen, så njut denna fredag och av solen om ni kan. Jag flyttar ut kontoret på baksidan av huset idag. Lyxigt att kunna göra det.

Trevlig helg på er!!!

Karmisar Becca

Publicerat av

Välkommen till en helt vanlig småbarnsmammas liv i en småstad mitt i Sverige, en dröm i Italien och ett hus någonstans bortom verkligheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s