Hotel Relais Villa Cornér Della Regina

Ett stycke Europeisk historia som du inte får missa.

 

Detta otroligt vackra hotell ligger ungefär tre mil utanför Venedig. Om ni är på resa genom Italien eller om du vill kombinerad en resa med ljuvliga cykelturer runt på den italienska landsbygden med stadslivet inne i gondolmeckat, så måste ju detta hotell vara det gudomligaste du kan bo på… Vi spenderade vår sista natt på resan neröver här.

 

italien1718

italien1721

italien1720

italien1723

italien1724

 

Med anor från 1500-talet

 

Efter det har det runnit mycket vatten under denna ”villas” vatten. I modern tid har det så klart under krigstider använts som högkvarter för diverse generaler, för att under senare tid byggas om till ett Country Hotel. Men hela huset, trädgården och vinslätterna bakom huset andas gammal italiensk historia. Catherine Cornaro,  påvar och kardinaler och slutligen guvernörer.

 

Om ni får möjlighet, bo åtminstone en natt här.

 

italien1719

italien1722

italien1716

italien1726-2

italien1726

 

Vi har landat hemma i Scala Santa. Vi har haft en riktigt skön resa hela vägen, med mysiga stopp och övernattningar. Tre riktigt bra och helt olika typer av hotell.

Polskt, på ytan, lyxstandard till inga pengar i våra svenska mått mätt och med suverän service. Ägarinnan kom till och med med en påse färska kringlor till barnen på morgonen och skickade in påsen genom bilfönstret. Som resesnacks.

Österrikisk högkvalité på ett mysigt litet familjeägt hotell mitt bland bergen i alperna. Egna hjorthägn (för middagsköttet), hemgjord äppeljuice till frukosten och hinkar med fläderblommor bars ner från sluttningarna under kvällen för att användas till egen saft och eget fläderblomsvin.

 

Och så detta ställe då. Genuin gammal italiensk historia. Som jag älskar. Om jag skulle valt en annan yrkesinriktning så skulle det helt klart bli byggnadsantikvarie eller historiker eller något åt det hållet.

 

Men nu är jag bara frisör, med en dröm i Italien, som jag de närmaste veckorna ska njuta av till fullo.

 

Karmisar Becca

 

 

Publicerat av

Välkommen till en helt vanlig småbarnsmammas liv i en småstad mitt i Sverige, en dröm i Italien och ett hus någonstans bortom verkligheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s