Ett Piazza del Campo i förberedelse

Vi kör lite småutflykter i helgen…

 

Stora M har hyrt någon motorcykel han vill prova på Yamahacentret i Grosseto, fram till måndag morgon. Det är så lätt att man väljer lite större vägar med bilen, så vi har hängt på bakom mannen, i bil då, igår och idag.

Vi körde ner runt Orbetello igår. Jag har inte varit dit ut tidigare (ni vet vid Isola di Giglio där Costa Concordia gick omkull). Fantastiskt vackert! Men helt vansinnigt att gå så nära förstås. Ungefär lika vansinnigt som att följa min man i en Toyota Hillux utmed via Panoramica. Mini upplyste mig flera gånger att jag inte fick ramla över kanten med bilen… Minstingen sov tryggt under tiden. Men vi överlevde och fick se många storslagna vyer. Vi vågade däremot inte stanna och ta några foton. Här gällde båda händerna på ratten och tungan rätt upp i gommen så att säga…

 

italien1741

italien1740

 

Idag blev det en tur till Siena.

 

Hade bestämt för mig att min familj varit där tidigare, men tydligen inte (bara jag och lilla M). Här förbereder man Piazza del Campo som bäst inför den årliga kapplöpningen den 2 juli. Någon gång vore det väldigt kul att vara med på detta korrupta barbackaspektakel. Att titta på det alltså, inget annat. Vägvalet idag var  betydligt bekvämare för Mamman-bilföraren… Vackra kullar, långa pinjeträdsalléer och solrosfält, ibland så vidsträckta att jag inte såg bortom dem.

 

italien1735

 

I Siena idag var staden pyntad för något form av cykelrace för ungdomar. Flaggor med någon snigel som symbol längs alla gator och belysningen utbytt mot någon form av snigelliknande tentakler till lampor. Man kan inte ta ifrån italienarna att de verkligen ger allt när det gäller traditioner och satsningen på barnen när det gäller sådant här. Så vitt jag kunde se när racet väl gick, så var det väl på sin höjd 15 deltagare.

 

Mini och Minstingen testade kapplöpningsbanan flera varv mitt på den 35 gradiga piazzan i alla fall. De tillsammans med ett annat barn hade härligt roligt under någon halvtimma på det nästan helt tomma torget.

 

italien1736

italien1737

italien1738

italien1739

 

För övrigt är det väl bara värmen vi klagar lite på. Men i huset har vi sedan tre dagar fungerande AC både uppe och nere, vilket är gudomligt skönt. En ny köksfläkt i det lilla köket, vilket gör matlagningen betydligt bekvämare. Så livet tar sig liksom lite här och var och det är väl det som gör allting.

 

Och vi saknar lilla M!!! Men hon kommer på tisdag.

 

Arrivederci allesammans och ha en fortsatt bra helg!

 

Karmisar Becca

 

Publicerat av

Välkommen till en helt vanlig småbarnsmammas liv i en småstad mitt i Sverige, en dröm i Italien och ett hus någonstans bortom verkligheten.

En reaktion till “Ett Piazza del Campo i förberedelse

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s