Arbetslägret är över

Som en tradition har det blivit…

I två år har detta timmerhus varit i det skick att man kan sova i det. Vi har därför haft en vecka i augusti sedan dess då vi har haft något form av arbetsläger. Några betalda sommarjobbare i form av vänners tonåringar och min arbetsvillige lillebror så klart och några frivilliga vänner och släktingar som kommer och hugger i.

Jag minns så väl första natten jag sov här. Golven var på plats, och vi hade tagit hit några gamla sängar från den tidigare stugan vid Glyfjärden. Inga innerväggar, inget kök, inga kylmöjligheter förutom Icakassen ute på spiken på ytterväggen. Det var i oktober 2014. Jag hade en vecka kvar till BF med Minstingen. Jag kommer ihåg att jag en bråkdel av en sekund övervägde om det var lämpligt att övernatta eller inte. Tänk om han fick för sig att komma ut just då.

 

stugan15

stugan17

 

Men Mister Minsting valde att stanna ett par veckor till innan han tittade ut. Annars hade det värsta varit att han fötts på den mest ljuvliga plats i världen.

Vi har haft tre ungdomar här under veckan, som slitit ont. Man klagar mycket på framtida generationer… Dessa tre hamnar inte inom de ramarna. Jäklar vad de slitit, burit, kört sten och gnällt över att de haft för mycket fritid:))

Fritiden spenderade de på sjön här nedanför. Håvade in gäddor och abborrar på löpande band, så vi fick smörstekt fisk till frukost så gott som varje morgon. Jag har varit in till Sälen och kostat på mig en rök, så man även vissa mornar fick avsmaka ångande nyrökt abborre till morgonmålet. Galet lyxigt.

 

stugan16

stugan19

stugan18

 

Min familj är den bästa!

Vi har våra duster och vi tycker väldigt olika. Vi har olika liv, förutsättningar, erfarenheter. Men någonstans i allt detta så finns min familj alltid här. För mig och för de mina. Vi är ibland inte överens, vi tycker så himlans mycket olika och vi går aldrig i varandras fotspår. Men vi finns, existerar och ställer upp för varandra i alla lägen när det verkligen behövs. Jag har förstått att det är ganska unikt, på riktigt. Släkten Magnusson, Davidsson är inte att underskatta!!!

 

stugan25

stugan20

stugan29

stugan21

stugan30

stugan33

 

Denna lördag till ära

har vi pysslat på med diverse göromål och slappat massor. Sovmorgon till tiotiden, lång frukost. Lite fix med stuprännor och förberedelser inför morgondagens leverans av 15 kubik ved. Den dumpas av 1500 meter från vårt hus. Man kommer inte närmare än så utan 4-hjuling och vagn. Den sista en och en halv kilometrarna  får vi snällt åstadkomma själva. Vilket vi så klart gör.

Min man bygger väggar till våra 4-hjulingars vagnar i detta nu medans frugan bloggar och förtär brunnsvatten med lime och mår faktiskt rent ypperligt denna lördag kväll.

Ha en fortsatt skön helg alla läsare!

Imorgon kör vi ved.

 

Karmisar Becca

Publicerat av

Välkommen till en helt vanlig småbarnsmammas liv i en småstad mitt i Sverige, en dröm i Italien och ett hus någonstans bortom verkligheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s