Förtrollande!!!

Det var hans egen beskrivning.

 

Mini skapade sig en egen tvagningsoas härom kvällen. Han var noga med att placera en bräda, som han kallade för bricka, där han ställde upp sina gummistövlar och arrangerade sina kläder. Som en klädförvaring under SPA-badet.

Den gamla babybaljan vi av någon anledning har kvar i våra gömmor kommer till användning igen. Med en perfekt blandning av kokande vatten från spisen och kallt vatten direkt från brunnen, lite duschtvål från L:A Bruket och du har ett alldeles eget vildmarksspa.

Förtrollande!

 

Och det var verkligen det. Han för sig med diverse mer eller mindre avancerade ord den där femåringen just nu. Ibland stämmer dem inte in alls in i sammanhanget, men så ibland händer det att han får in en fullträff. Som nu. Jag hade inte kunnat komma på ett bättre ord för denna stund själv.

Solen var på väg ner någon gång strax före åtta. Det var alldeles vindstilla och han hade skapat sig en alldeles egen plats en bit från huset, med utsikt ner mot sjön. Förtrollande var just ordet.

 

 

 

stugan66

stugan65

 

Jag tycket att vi så smått börjar skapa oss någon form av vardagsrutin här uppe. Det finns ju ingen vanlig el, men vi har ett alldeles ypperligt 12V-system som ger oss kylskåp och lite belysning här och var med hjälp av solceller. Vi har inget rinnande vatten, men en Kronans pump som ger oss ett vatten, betydligt bättre enligt vattenproverna vi gjort än vad vi har hemma, i två stålhinkar under dagarna när helst vi behöver. På vedspisen står en jättestor kastrull med tappkran, som så länge man eldar, ger varmt vatten dagarna i ända. I tvättrummet har vi ett jättefint kopparhandfat med avlopp och med en dunk med tappkran, även där ”rinnande” vatten. Toalett i form av ett utedass med utsikt över sjön. Vad kan vara bättre?

 

Få saker här är omständigare än hemma. Jag har haft två saker dock. Alla matrester och duschmöjligheten.

Vi har ett jättefint servicehus inne i Nornäs, som byaföreningen håller i. Dit kan man åka och duscha i fräsch miljö i fem minuter för tio kronor. Detta är kanon. Men kanske i mina ögon lite fusk och det krävs lite planering. Det ger inte möjligheten till en spontandusch. När vi spenderat tid här tidigare, så har det funkat ypperligt. Nu vill jag skapa något här. En badrumsplan ute i ladan finns, men är ännu inte påbörjad. Så, under tiden duger en lastpall som duschgolv och en hink med perfekt tempererat vatten och en skopa att ösa över sig utmärkt. Det är faktiskt betydligt trevligare än duschen inne i byn.

Vad det gäller matresterna har vi skaffat oss en varmkompost som vi placerat bakom dasset. Den ställde jag och lilla M i ordning i söndags. Så nu hamnar alla matrester där på ett enkelt och miljövänligare sätt, än som tidigare, i vardagssoporna. Det känns själsligt betydligt bättre och vi kan dessutom använda myllan den skapar till diverse planteringar eller något annat.

 

Så nu känner jag inte att jag saknar något som kan störa vardagsrutinerna. Vi börjar komma in i den där känslan vi tänkte att detta år skulle tillföra oss. Nämligen att det vi inte hinner göra nu, det gör vi en annan gång. Och att få den tanken att etsa sig in i den här familjen kan jag säga är en bedrift!!!

 

Frid till er alla!!! Eller hur man nu ska uttrycka sig  i ett neutralt och brett, förhållandevis oreligiöst perspektiv.  Okej, ser nu att det inte finns något ord som oreligiöst enligt rättstavningsprogranmmet, så vi kör helt enkelt på MÅ GOTT ALLA!!!

 

Karmisar Becca

 

Publicerat av

Välkommen till en helt vanlig småbarnsmammas liv i en småstad mitt i Sverige, en dröm i Italien och ett hus någonstans bortom verkligheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s