Järvsö i mitt hjärta

Det var en dynghög i Skålbo som fick mitt hjärta på fall.

Redan då, för snart 20 år sedan, var de där promenaderna alldeles för mig själv livsviktiga. Efter en sådan, i en av Järvsös alla byar, bestämde jag mig för att här ville jag bo. Järvsö är den mest ljuvliga lilla by man kan tänka sig i Sverige.  För mig har den betytt så mycket.

De absolut bästa minnena jag har från  mitt liv är härifrån. Somrarna med Träteatern och turistbyrån, alla fantastiska människor som engagerar sig för bygden, framtidstron och entreprenörskapet. Järvsö gav mig ett välbehövliga språng ut i vuxenlivet.

Men den största tillgången jag har från detta lilla samhälle i Ljusnans dalgång i Hälsingland, är de flesta av mina allra bästa vänner.

Jag har flyttat många gånger i mitt liv och jag har vänner från Skåne i söder till Västerbotten i norr som betyder oerhört mycket för mig och som finns där när helst det behövs. Jag har er alla i min lilla ask med ebenholtzlock och jag glömmer ingen. Ni är oerhört värdefulla!

Men min stomme av vänner finns här!
I en by mellan blånande berg, med en karisma och en dragningskraft jag inte riktigt kan beskriva.

jarse3

jarse4

jarse16

Jag fick henne här…

För 13 år sedan. Hon är sedan dess min länk till denna enastående by mellan de där blå bergen i Hälsingland.

Jag och hon har nu två dygn tillsammans på denna plats i en av Järvsös allra vackraste byar, Sanna. På en gård med anor från 1600-talet hos en vän som härstammar från den samma.

Jag har ingen sådan grund i min egen uppväxt. Inget jag farit illa av vad jag vet, men jag kan fascineras över att det existerar.

jarse14

jarse11

jarse20

jarse22

jarse25

jarse8

Hon har den mest fantastiska gård. Med ett sagolikt läge, som jag när som helst skulle kunna förvrida mina inre organ för att få spendera tid på. Och de nästkommande två dygnen ska jag och lilla M bara få göra detta. Helt utan några som helst villkor.

Men för säkerhets skull har vi ikväll stått för råvarorna och tillagningen av middagen…;))

jarse5

jarse10

jarse6

jarse7

Tack för att ni finns, finaste!!!

Ni vet vilka ni är…

Karmisar Becca

Publicerat av

Välkommen till en helt vanlig småbarnsmammas liv i en småstad mitt i Sverige, en dröm i Italien och ett hus någonstans bortom verkligheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s