En måndag i mitt liv

04.15 Wake Up call

04.30 Väckning av tre barn

04.50 Packad fyrhjuling startas för att ta oss ner till bilen

05.05 Vi rullar mot Järvsö via Särna och Sveg

08.11 Lämnar av lilla M vid skolan (har aldrig på nio år kommit för sent till skolstart, det ni)

I vanliga fall vänder vi tillbaka samma väg med en gång efter det. Idag stannar vi en natt och lever turistliv ”hemma” i Järvsö.

 

jarvzoo10

jarvzoo7

jarvzoo3

jarvzoo5

jarvzoo4

 

Så som turist i Järvsö är ju Järvzoo ett självklart besöksmål. Det är Sveriges mysigaste djurpark. Jag tror nog att jag vågar påstå det. Jo, jag har faktiskt varit på alla, utom en. Säger inte vilken, då den ligger pinsamt nära min pappa. Och några var det väldigt längesedan jag besökte. Men jag har i alla fall varit där… Kan vara så att jag även missat någon älgpark… Kanske.

Vi gick in i parken tidigt idag. Hade trätrottoaren helt för oss själva ända tills vi kom tillbaka. Vi fick se alla djuren utom Myskoxarna på nära håll. Själv kan jag stå hur länge som helst och studera järvarna och björnarna. Hos Mini och Minstingen etsade sig Lappugglorna fast.

 

jarvzoo11

jarvzoo14

jarvzoo12

jarvzoo13

 

Om man är turist måste man övernatta och då måste man ju boka ett boende…

Bergshotellet kan fungera. Vi har myst på hotellrummet hela kvällen, jag och barnen. Dessutom är det perfekt gångavstånd från lilla M´s skola. Kanske dåligt som säljargument dock, det där med avståndet till skolan…

 

jarvzoo19

jarvzoo18

jarvzoo17

jarvzoo16

jarvzoo20

 

Mini tyckte att vi kunde byta stugan mot det här istället och jag är nöjd över att få umgås en dag extra med hon där på bilden längst ner.

Järvsös dragningskraft håller måttet den här gången också.

 

Karmisar Becca

Publicerat av

Välkommen till en helt vanlig småbarnsmammas liv i en småstad mitt i Sverige, en dröm i Italien och ett hus någonstans bortom verkligheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s