En söndag i vildmarken…

Och nej, inget oljande idag…

 

Denna söndag har vi följt den gamla seden om sabbat. Vi har däremot infört en ny tradition här ute i vildmarken, ”The 11 o’clock Champagne”. Denna tradition behöver inte infalla just en söndag. Den fungerar vilken veckodag som helst, men den måste börja klockan elva. Idag inföll denna tradition idag, som råkade vara en söndag.

Hittills delar vi bara denna tradition med vänner här i byn. De bedriver en verksamhet som inte har ett måndag till fredag schema och traditionen kan därmed, även för dem, infalla när än det faller på. Dock fortfarande klockan 11.

Idag blev jag oerhört berörd när de kom med en flaska champagne de fått av en mentor i deras flyttprojekt av sin fleråriga verksamhet i vårt södra grannland till Sverige. De skulle öppna den flaskan den dagen de ansåg att etableringen här kommit igång till fullo och idag hade dem med den hit och öppnade den tillsammans med oss!!! Jag blev varm i hela mig.

Så nej, inget jobb idag. Bara champagne med härliga vänner!

 

Däremot har jag under veckan testat mig fram till en perfekt kulör för våra fönsterfoder inomhus. Det blir ju som naturen ger, mycket träfärg i ett timmerhus. Vore ju näst intill demoniskt om man inte lät ett hus som detta behålla sina naturliga färger. Men lite var stans behöver man ändå bryta av. Om än väldigt lite.

 

stugan111

 

Som på mannens nyligen ditsnickrade fönsterfoder. Trävita kändes de i det närmaste som stora sjukhusfönster från utsidan fast på detta husets insida.

Men med lite hårdvaxolja i nyansen svart/brun är nu våra fönsterfoder vackert trägrå.

 

stagan.2.11

stagan.2.16

 

Halva huset avbetat. Jag har de tre sovrummen kvar. Det får bli måndagens projekt. Men båda kökets fönster och de två i vardagsrummet är klara. Och jag tycker nog ändå att det blev bra.

 

stugan112

stagan.2.20

 

Ber så smått om ursäkt för bilden med all disk på bänken. Fast egentligen inte. Disk har väl alla… egentligen. Bara inte på bild.

 

Jag har haft den bästa av helger. Fint väder, fortfarande tio till tolv grader varmt, lite blött i markerna, men mina långa hundpromenader har inte brytt sig om det ett dugg.  Umgänge med fina vänner och bara mys med min familj.

 

Livet här är enkelt.

 

På riktigt.

Karmisar Becca

 

 

 

 

Publicerat av

Välkommen till en helt vanlig småbarnsmammas liv i en småstad mitt i Sverige, en dröm i Italien och ett hus någonstans bortom verkligheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s