Hur ska ni fördriva dagarna?

Kan förstå att man funderar…

 

På hur vi ska få dagarna att gå här ute i vildmarken. För de som inte varit här någon gång kan det ju så klart vara svårt att föreställa sig. Men vårt timmerhus ligger cirka 7 kilometer från civilisationen inne i Nornäs under vintrarna, och nu innan isen lagt sig, cirka 11 kilometer därifrån. Att civilisationen innebär dryga femtio fast boende där jag gissar att medelåldern börjar gå över 70-års sträcket är ju så klart ett problem för detta lilla samhälle. Tur är väl ändå att en tredjedel av dessa fast boende är inflyttade utifrån, mestadels från Tyskland, men även Holländare. Utan dessa ”utomsocknes” människor har jag svårt att se hur denna lilla Dalaidyll skulle överleva framledes.

 

stagan148

stagan149

stagan151

 

I helgen som varit…

 

… är det just två familjer från det förstnämnda landet, som gett mig en helt ny upplevelse av Nornäs. Visst är det en ganska galen grej? Att två tyska familjer visar mig Nornäs! Där jag spenderat ganska mycket tid de senaste nio åren och min man de senaste… 35 åren…

Han har i och för sig mer koll än vad jag har, och har varit på dessa platser tidigare, men jag tycker ändå att det är härligt att dessa familjer, från söder om Sverige, visar mig en fäbodvall i närheten för första gången!!!

Att det blev en lång promenad genom skogen och att minstingen slutat med vagn för länge sedan löstes på ett alldeles ypperligt sätt :)) Tyckte Mamman. Av bilden att döma, kanske inte han…

 

stagan153

stagan155

stagan154

 

Vi blev bjudna på frukost…

 

Och jag är hemskt ledsen för att jag inte tog någon bild på den. Det var ägg, rostat bröd med nutella, våfflor, mozarella, oliver och tomater. Det var bröd med smör och strössel från Nederländerna som var till för frukostmackorna! Bilden på paketet visade en brödbit med brunt chokladströssel på. Tryffelkorv och bubbel. Galet och så härligt!

Till lunch blev det äkta svenskt ÄLGKÖTT serverat över öppen eld, tillagat av dessa förträffliga människor, från söder om Sverige!!! Och korv till barnen, förstås…

 

stagan157

stagan158

stagan159

 

Och att man inte skulle få dagarna att gå med en snart treåring och en nyss fyllda fem, samt en precis nybliven trettonåring lite nu som då… Ha, ha, vi fyller dagarna med massor av härlig disk, och städning, och plock, och tvätt, och bygge, och målning, och stenklyvning, och skjuts till Järvsö, och andra diverse familjeäventyr. Precis som alla andra. Lite mer spartanskt kanske och lite mer ålderdomligt under det här året.

 

Men lite närmare varandra!

 

Karmisar Becca

Publicerat av

Välkommen till en helt vanlig småbarnsmammas liv i en småstad mitt i Sverige, en dröm i Italien och ett hus någonstans bortom verkligheten.

En reaktion till “Hur ska ni fördriva dagarna?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s