Järvsö – jag värnar och jag undanber…

Vi spenderar några nätter i Järvsö, mina tre barn och jag… Tillsammans med min pappa med sambo och min faster med den samma. Jag är lite hemma (mitt vuxna liv grundades här under ett årtionde), men trots en otrolig grundkärlek till denna by kommer jag förmodligen i framtiden känna mig lite som en besökande turist. Uppblandat med en känsla för byn och dess ursprung.

Vilken resa Järvsö gjort…

Jag flyttade hit från Ångermanland i ett töande mars 2000. Järvsö var då en by med en framtidstro om att en dag mätas sig med Sälen, Idre och kanske till och med Åre!

Jag skulle då i form av praktik, avsluta mina turistiska studier, på turistbyrån i Järvsö. I en kommun med många åsikter och fördomar hur det turistiska arbetet borde fortskridas och till allas fördel skapas…

Då på en ganska primitiv nivå, nu på, efter hårt arbete, en mer proffsig och utåt sett fantastiskt framgångsrik instans. För, hur proffsigt de än bedriver turistverksamhet idag, så syns det tydligt att man driver entreprenörskapen till en nivå där detta lilla samhälle tappar sin genuinitet.

Som läget ser ut idag så är det perfekt!

Men låt det inte gå för långt…

Hotellen och stugboendena är gudomliga, aktiviteterna runt om alpinvitaliteten är idag, enligt min åsikt, perfekta.

Som det är idag är harmonin mellan det lite mera lyxiga boendeförhållandet under en vintervecka i Järvsö, med ski in ski out, kontra en ”Medel Svensson”-vecka på samma ställe hårfin. Hotell eller lyxstuga med all dess faciliteter, kontra ett privat hus 400 meter därifrån för halva priset. Du väljer vad som passar dig bäst och betalar därefter. Jag, men det är jag, väljer det billigare alternativet, utan bastu och braskamin, men med en billigare och rymligare utsikt över Järvsö.

Lill-Babs Caffär

Och en fredags surdegsbakad pizzabuffé är för mig så mycket mer värd än en braskamin…

MEN jag lever, att betänka, detta år på en plats långt bortom storstadsverkligheten och med en braskamin i varje rum och en overklig känsla varje dag. Ett unikum av vår svenska mänsklighets verklighet.

Järvsö, jag önskar er all framgång och lycka!!! Av hela mitt hjärta!

Ta till lite mer och bygg ut en del mer, men snälla, tappa inte genuiteten!!!

Karmisar Becca

Publicerat av

Välkommen till en helt vanlig småbarnsmammas liv i en småstad mitt i Sverige, en dröm i Italien och ett hus någonstans bortom verkligheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s