Sanning gör ont, tystnad dödar…

Här är det så tyst och lugnt…

Den typen av tystnad dödar föga. Den ger snarare livet en annan innebörd. Jag lär mig så mycket om mig själv under det här året. Om vad som är viktigt för mig och hur jag ska förhålla mig till saker här i livet i fortsättningen.

Jag och min man diskuterar mycket. Han har alltid varit rak på ett nästan lite råbarkat sätt. Något jag genom året lärt mig uppskatta, men haft lite svårt för ibland. Jag har lätt att ibland förväxla denna ärlighet med att ta den som negativ kritik. Jag kan fortfarande bli galet förbannad på honom när han träffar mitt i prick på någon öm punkt. Det är nog en omognad hos mig själv som aldrig riktigt försvinner… Men att sitta tyst dödar det mesta i slutändan, så jag anser nog att just den egenskapen kan jag nog behålla lite light ändå:))

Här ger den tysta omgivningen och det lugnet vi har här, oss en möjlighet att agera ut fullt åt alla håll, prata länge om det. Resonera klart om det på ett sätt man nästan aldrig göra hemma i vardagen och det är skönt!!! Här finns tiden över för det och man blir inte lika slut av allting runt omkring. Här är det till och med stimulerande att vara lite ovänner:)) Det bjuder in till att lära sig lite mer om sig själv. Det hade jag aldrig tyckt hemma…

 

stagan347

stagan348

 

Att ta med sig detta hem blir en utmaning…

Här kommer dagarna som de gör. Det är inte så mycket som störs av en ändring. Måste vi stanna hemma en dag för att någon av barnen fått feber (vilket jag och Minstingen haft i drygt en vecka nu) så gör vi bara det. Känner man inte för att svara i telefonen en dag, så stänger man bara av ljudet och kollar inte mailen förrän dagen efter. Eller kanske dagen efter det.

Min mamma skickar fotokopior på WhatsApp en gång i veckan på den post som kommit de senaste sju dagarna. Det är ju samma sak som att öppna posten en gång i veckan.

Vi har nio mil till matbutiken tur och retur. Det är inte alltid läge att åka och spontanshoppa då. Här måste man liksom se till att planera och veckohandla. Och det är faktiskt inte alls så svårt. Dessutom lär man sig ju att när man tror att maten är slut, så letar man i gömmorna så får man allt som oftast ihop en meny som skulle få vilken White guide restaurang som helst att bli imponerad. Så det där att man inte har någon mat hemma… Nja, det kommer jag nog inte skylla på framöver.

Snittet på vattenförbrukningen i ett svenskt hushåll idag ligger någonstans på 1500 liter per dygn!!! Här har vi två tiolitershinkar som vi fyller på när det behövs. En dag när vi lagar mat, diskar, skurar golvet och duschar ute på gården använder vi max 100 liter. Och då snålar vi inte… Bara en reflektering. När man inte har rinnande vatten, tvättmaskin eller möjlighet att spola på toaletten.

Och vet ni, att inte slösa på vattnet, eller behöva öppna posten varje dag, eller svänga in på Ica Maxi varje dag efter jobbet, eller att låta någon vänta till dagen efter på svar, GÖR INGEN SKILLNAD!!! Mer än att det skapar mertid tillsammans och mer pengar över på bankkontot.

 

stagan350

 

Alla njuter lite mer här!

Tre månader återstår och det ska bli en stimulerande uppgift att komma hem och återgå till en bättre vardag till hösten. Vi ser fram emot det allihop.

 

Karmisar Becca

 

Publicerat av

Välkommen till en helt vanlig småbarnsmammas liv i en småstad mitt i Sverige, en dröm i Italien och ett hus någonstans bortom verkligheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s