Top noch på vår verklighets vis…

Om tre månader drar vi ner på sydligare breddgrader…

 

Lite så smått börjar jag längta och planerna för detta är sedan länge planerade. Tre månader kvar på vårt år här Bortom Verkligheten. Kanske de bästa tre rent upplevelsemässigt…

Detta är ju till vardags vårt vinterställe, och den bästa tiden brukar ju vara från slutet av februari till snösmältningen.

Vår bästa tid är nu!!! 

När jag vaknade denna lördagsmorgon visade termometern utanför vårt köksfönster på -27 grader celcius. Detta hade till efter lunch ändrats till -7 garder. Alltså, PERFEKTA förhållanden.

 

stagan368

stagan367

stagan369

 

Lilla M har hittat sin plats på hustaket…

 

För att få ett andrum från pantertanterna, behövs ett eget utrymme. Hon, den mest omhändertagna och omtänksammaste storasystern som finns, hittade sitt invid vedspisen i kökets skorsten idag. Uppe på taket:))  Gullunge!!!

 

Vi har haft en sådan där fantastiskt perfekt familjedag åt alla håll. Tillsammans allihopa, var och en för sig, och på tu man hand med varje enskild individ…

 

stagan371

stagan372

 

Hon har lärt sig bli trygg med min nya bundsförvant.

Viktigt när vi bor som vi gör. Om någonting händer, så vet barnen hur de ska agera om inte vi vuxna har möjligheten.

Jag är efter denna dagen, dessutom tämligen övertygad om att vår treåring skulle ta sig in till civilisationen på min skoter om han hade instruktioner från någon av oss äldre. Det om något känns ganska tryggt i mammahjärtat…

 

 

stagan374

stagan376

stagan373

 

Så trygg till den grad…

att jag på seneftermiddagen lämnade alla tre hemma i stugan för att hämta upp min man (som åkt in med min ”gamla” Yamaha Fazer till byn för att lämna över den till nya ägare). Lilla M kör med lätthet in min nya Polaris Voyageur Indy in till byn, om hon skulle behöva. Och JA jag vet att man behöver vara 16 år för att köra den rent lagligt, och JA jag vet att det krävs förarbevis. Och när hon fyller 16 år så kommer hon att ha det. På sin födelsedag!!! MEN tills dess, så är jag ändå trygg med att hon hanterar en skoter i en situation där det behövs…  Och mina andra två kommer att med vissa instruktioner, ta sig in till byn även dem med egen maskin, OM det skulle behövas.  Och här ute är det jätteviktigt och absolut nödvändigt, alla lagar och regler till trots!

 

Jag är väldigt tacksam att alla mina tre barn är fullt införstådda i detta.

 

Nu ser vi alla fram emot en riktigt vintrig vår innan vi drar till Toscana i juni!!!

 

Karmisar Becca

Publicerat av

Välkommen till en helt vanlig småbarnsmammas liv i en småstad mitt i Sverige, en dröm i Italien och ett hus någonstans bortom verkligheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s