Väldigt välkommen våren!

Det känns som att alla vill ha vår!

Mer än vanligt detta år. Vi som knorrat över dåliga vintrar de senaste 5 åren, gnyr nu över att mängden snö får räcka. Att det kommer dröja länge innan all denna snö försvinner i år. Att sommaren kommer att bli försenad.

Det kommer den inte att bli!

Det kommer att gå så fort! Igår när jag, tillsammans med pantertanterna och dogsen åkte över sjön och svängde upp för backen mot huset efter en mysig dag uppe vid Fulufjället, utbrast Mini: -”Man ser blåbären snart igen!”…

Och mycket riktigt. Konturerna på snötäcket har gått från mjuka och släta former till mer kantigt format, när undervegetationen börjar anas, på bara några få dagar.

 

stagan380

stagan309

 

Det är inte många dagar mellan att dessa foton togs.

Så nej, det kommer inte att ta lång tid.

 

stagan381

stagan383

stagan379

stagan382

 

Det ser ju ut som att det blir lite kallare igen till veckan och att det kommer lite påfyllning av snö. Det kan rädda påskens sjöar. Det vore så mysigt om vi kan hålla oss med skoter över sjöarna över den helgen.

Efter det är det helt okej att vända riktningen genom skogen söder ut igen och byta skotrar mot fyrhjulingar mellan växtligheten istället för över vattnet.

Men snälla, snälla våren, Du är så väldigt mycket välkommen! Men skynda långsamt någon vecka till…

 

Karmisar Becca

Publicerat av

Välkommen till en helt vanlig småbarnsmammas liv i en småstad mitt i Sverige, en dröm i Italien och ett hus någonstans bortom verkligheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s