Vårfeeling Bortom Verkligheten

Den har kommit även hit… våren.

 

Det är fortfarande 30 centimeters snö kvar ungefär. Nu skulle man behöva ha vadarbyxor med fasta gummistövlar. Man sjunker igenom djupt överallt.

Sjön har alltjämt ganska tjock is, men att ta sig över med skotern är vanskligt. Slasklagret är djupt och du kör fast hur lätt som helst. Nu kan ingen komma ut och dra upp dig heller utan att fastna själva. Så fastnar du nu får du vada tillbaka och se skotern sjunka så småningom. Så nej, sjövägen är förbrukad för den här säsongen.

 

stagan594

stagan592

 

Så från och med nu gäller sommarvägen.

Även om den då fortfarande är full av snö. Lite för mycket för att fyrhjulingarna ska kunna ta sig fram. Stora M testade igår och kom bara i jämnhöjd med brunnen:)) Så Vikingen får inte sin välbehövliga sommarvila riktigt ännu.

Det flyter ganska bra ändå tycker jag. Det var ju just den här perioden jag var mest orolig för inför vårt år här ute i vildmarken. När sjön inte bär och sommarstigen är för mjuk för att köras på.

När snön töar många centimetrar varje dag. Brunnen tar in ytvatten. Inte så oväntat med tanke på att snödjupet här har varit det högsta sedan 1966. Svårt att räkna med något annat. Vattnet duger att diska och tvätta sig i och de senaste dagarna även för hundarna att dricka. Men för oss är det nog lite osäkert om vi borde förtära det… Vi bunkrar dricksvatten inne från byn i dunkar så länge för säkerhets skull.

 

Ljuvligt är att uppleva alla perioder. Det dröjer nog till nästa gång…

Nu börjar det komma fram lite grönt här och var och det tyder ju på att det någon gång nog blir sommar här också. Men det dröjer ett litet tag till.

 

Jag har vårpiffat lite på dasset idag. Doften där när det töar är kanske inte den vi människor uppskattar mest. Hundarna däremot tycker ju helt tvärtom!!!

Gissa om hon bakom disken på Rituals i Borlänge tittade frågande på mig när jag frågade vilken fryspunkt deras olja till doftpinnarna har…:)) De kunde inte svara på det…
Inte jagheller, men den ska tydligen vara ganska låg (vad det nu innebär). Den borde inte kunna frysa nu i alla fall:))

 

 

Hur som så luktar det nu gudagott på dass!!!

Om någon vill komma och prova…

stagan601

stagan602

 

Ha det bäst!!!

Karmisar Becca

 

Publicerat av

Välkommen till en helt vanlig småbarnsmammas liv i en småstad mitt i Sverige, en dröm i Italien och ett hus någonstans bortom verkligheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s