Germany vs Netherlands

Vi bjöd in några vänner från byn igår.

Mestadels för att vi tycker att de är trevliga människor och också för att de bjudit in oss till olika begivenheter under året, så vi ville helt enkelt bjuda igen.

Det blev verkligen en härlig sommarbuffé i solen. Lite varmt ute, men vinden gjorde det alldeles perfekt för att sitta utomhus. Vi har inget bord utomhus, så våra fyrhjulingar fick duga som uppdukning. Sittbänkar finns utmed hela sjösidan av huset, så det var inte ett problem.

 

stagan745 (1 av 1)

stagan743 (1 av 1)

stagan742 (1 av 1)

 

Vi bjöd på kallt,

enklast så. Man slipper stå i köket halva tiden när gästerna är här.

Charkuterier, brödsnittar, kall tomatsoppa, potatissallad i vinäger, kyckling, fläskfilé, tzatziki, vattenmelon och potatischips. Bubbelvatten, prosecco, vitt vin och rött.

 

stagan752 (1 av 1)

stagan753 (1 av 1)

 

stagan719 (1 av 1)

stagan749 (1 av 1)

 

Till dessert körde vi på säkra kort,

pannacotta och Jamie Olivers jordgubbar, grädde och maränger.  Den absolut bästa och enklaste efterrätten om man är många i sällskapet. Mixa jordisar med maränger och grädde i perfekt mängd för antalet gäster i en lagom stor skål. För vår det blev det i en av våra vattenhinkar:))

Till detta serverades kaffe med diverse olika likörer. Alla direktimporterade av våra tyska vänner från deras hemstad. Hur äkta är inte det liksom? Favvon för mig var Ingwerlikör!!! Gudagod likaör av ingefära!!!

 

Urmysig kväll med nyfunna vänner det här året!

 

stagan747 (1 av 1)

 

”Partyt” började vid två/tre tiden…

Vilket innebar att festen var slut långt innan läggdags. Är inte det de bästa av tillställningar?

Det har våra grannar och mysiga vänner i Hovis lärt oss… Börja tidigt, avsluta tidigt. Alla orkar hela vägen, inkluderat barn och djur.
OCH
det bästa av allt! Du själv är helpigg dagen efter även om du skulle ha överkosumerat alkoholintaget något (ingen garanti för detta påstående om du övergött dig helt och hållet).

 

Det är fantastiskt vad detta år gett oss i erfarenhet, i vänner och i språkkunskaper.
Eftersom ungefär halva befolkningen av fast boende häromklring är inflyttade från andra länder än vårt, så innebär det att vi som vare sig innehar kunskap i det tyska, hollänska eller belgiska språket, behöver prata engelska större delen av vår vistelse här detta året.

Häromveckan kom jag på Mini med att leka med en av sina bilar och något slag av legogubbe på engelska. Så bra liksom!!! Och helt av sig självt. Minstingen svarar ofta om jag ber honom någonting, även han på engelska.

Önskar jag hade samma förmåga att ta in andra språk… Men icke, tyvärr…

 

Om tre veckor veckor drar vi ner till Italien i två månader. Kanske, kanske, att jag kan utveckla min språkkunskap i det språket liiite bättre där!

 

Tack för en superhärlig kväll igår och för härlig vänskap! Hollänsk kontra tysk insikt i mänskligt umgänge är ekvivalent. Vi svenskar behöver lära från er.

 

Karmisar Becca

 

 

Publicerat av

Välkommen till en helt vanlig småbarnsmammas liv i en småstad mitt i Sverige, en dröm i Italien och ett hus någonstans bortom verkligheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s