En count down med eftertanke…

Jag har landat Bortom Verkligheten igen…

Efter fyra dagar i Liverpool och ett par dagar hemma i Hovis med lite jobb och föräldramöten och annat. Skönt att veta att både Mini och Minstingen fått de platser i Säters kommun som vi önskat (vi tillhör ju Borlänge).

Men åk till Liverpool, kära Ni, om ni aldrig har varit där. Annars, åk en gång till!! Maken till vänlig, aktivitetsrik och billig stad får ni leta efter!!!

Vi bodde på Indigo hotell. Rekommenderas varmt. Fantastisk frukost och frächt i allmänhet. Vi åt på The Art School Restaurant, Bacaro, Byron och The Alchemist. Fabulös mat hos alla fyra i olika kategorier. Två måsten i muséevärlden är The Hardmans House, info här och när man är i Liverpoool, så klart The Beatels Story, info här .

Vi lyckades ju dessutom, helt utan att veta om det (vi är inga fotbollsfans av hög grad någon av oss, tyvärr) pricka in den helg när Liverpool FC spelade Premier Leage final!!! Den stämningen bara… Obeskrivlig!  Och även om de nu förlorade, så var humöret ändå på topp på lördagskvällen när jag och min man promenerade genom stan efter en förträfflig smakmeny på The Art School Restaurant med tillhörande vinpaket.

Att både Lina Länsberg tog hem sin match och att Darren Till gjorde det samma som Main Card på hemmaplan i UFC, var en helt galen härlig upplevelse på Echo-arena. När en hel arena sjunger med i hans entrémusik, när alla kan precis alla hejarramsor, när alla kastar sig om halsen på varandra vid poäng… Och den hjärnskakningen jag fick av honom som hade platsen bakom mig när väl vinsten väl konstaterades…:))  Den går inteatt återge… ÅK TILL LIVERPOOL!!!

Vi räknar ner dagarna här nu. Tänk att tio månader har gått!!!

stagan772 (1 av 1)

stagan769 (1 av 1)

stagan770 (1 av 1)

stagan771 (1 av 1)

Vi packar, städar och bedömer vad som ska vara kvar och vad vi behöver ta hem. Man samlar på sig en hel del under nästan ett år som permanent boende på ett ställe. Alldeles onödigt mycket.

Jag har en vän. Eller kanske bekant. Eller nej, hon är en vän!

Idag pratade hon på HuffPost UK i London om hur och kanske speciellt varför hon bara spenderar £28 på kläder. Kort och gott handlar allting om vår överkonsumtion. Under det här året har vi verkligen levt litet och inte saknat något. Om vi ser över våra tre hus och hur vi driver dessa, så ligger vi långt under medel i energiförbrukning vad det gäller allt utom en sak… Våra bilar och transporter, tyvärr.

Jag har svårt att i nuläget dra ner på dessa utan att totalförändra vårt liv, men OM jag kan tänka mig för i andra lägen, så ska jag verkligen göra det. Det vill jag verkligen ta med mig från de här tio månaderna. Vattenförbrukning, matplanering, klädinköp.

Sascha är ALLTID snyggt klädd. INGEN kan tro att hon det senaste året spenderat 330 kronor på kläder! She´s the founder and editor-in-Chief av @Vildamagazine, hon pratar ryska, svenska, engelska och italienska flytande. Hon lever på det hon tror på!!! OCH hon är gift med den coolaste gitarrspelaren som finns. Han är dessutom italienare. Hur sexigt är inte det :)) Tack Sascha för att du alltid inspirerar mig!!!

Många av hennes värderingar vill jag ha med mig hem, tillsammans med några jag själv skapat här. Det blir en utmaning, jag vet, men jag ska göra mitt bästa. Jag är fullt medveten om att komma hem till vardagen ger ett helt annat perspektiv…

Men som hjälp på traven har jag idag rensat min Insta, min FB och avbokat vänligt men bestämt reklam på SMS, för allt vad kläder och inredning innebär, som ser ut som hemma hos alla andra. Det tilltalar mig ju inte egentligen. Jag följer det ju bara för att ”hänga med”. Och för vems skull? Inte för min.

För att dra ner ”behovet” för kläder, så lämnade jag förra året en sommargarderob kvar nere i Italien. Den blir som ny för mig ett år senare och jag behöver inte köpa någonting nytt inför denna sommar. Jag hoppas att det ska ge mig ett aha när jag kommer ner den 19 juni. Jag kommer ju faktiskt inte riktigt ihåg vad det var jag lämnade…

Samma sak tänker jag göra här. Lämna skoter och skidkläder. Underställ och vintersportutrustning. Så när jag kommer hit till vintern, så känns det som nytt för mig.
Jag kanske inte kan hålla mig till £28, men jag ska verkligen tänka mig för vid varje nytt inköp och hur jag gör det och till vilket pris. Inte priset i kronor då, utan för vad detta plagg har inneburit för jord och människor från början till slut.

Japp, jag har blivit halvt om halvt gröngöling. På bekosnad för att kompensera för er som inte är det :)) Kanske jag kan få någon av er att leva ett par år längre pga mig…

Skämt-å-sido men med en del allvar, jag är INTE Guds bästa barn vad det gäller detta. Men jag ska ändra på det ännu mer än vad jag har gjort tidigare. Dessa månader i vildmarken har verkligen gett mig ett perspektiv på vad man behöver och inte, även 2018…

Under tiden badar vi i vår sjö några dagar till innan hemfärd. Jag vet inte riktigt vilken dag det blir. Tänker låta den känslan följa med oss hem. En dag eller kanske två liksom…  Vi tar det i lugn takt. Vi tränar på pikar och touchdowns så länge :)) Så kommer vi nog tids nog fram till en god dag för hemfärd…

stagan773 (1 av 1)

stagan774 (1 av 1)

stagan777 (1 av 1)

stagan779 (1 av 1)

stagan775 (1 av 1)

Bortom Verkligheten…

ska nu återgå till familjen Olssons vinteroas, från vardag till att åter igen återgå till  avkoppling från vardagsbestyr och stress. Nästa gång jag kommer hit kommer jobbet vara lämnat hemma och här njuter vi allena tystnaden, lugnet och dasslukten…

Trevlig helg på er alla!!!

 

Om ni vill kan ni läsa Saschas artikel här.

Karmisar Becca

Publicerat av

Välkommen till en helt vanlig småbarnsmammas liv i en småstad mitt i Sverige, en dröm i Italien och ett hus någonstans bortom verkligheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s