Gediget schema hemma i den svenska sommaren!

Det var nog tur att myggen vann Bortom Verkligheten…

För vi har ett ganska kraftigt schema, men ändå i ett ganska lagom tempo, att beta av innan avfärd söder ut på lördag morgon.

 

I fredags hade lilla M´s klass utdelning och releaseparty för sitt första nummer av skoltidningen Järvsö Ungdom. Det är inte utan att man är lite av en stolt, om än partisk mamma. De har verkligen jobbat stenhårt med detta nummer. Gratis är den genom att de själva sålt in annonserna i den och de har dessutom gjort en bra vinst i slutändan till sin kommande skolresa. I fredags hjälpte en bra uppslutning av klassens föräldrar till med utdelningen som var utlovat till alla brevlådor i centrala Järvsö. Jag hoppas verkligen att vi inte missade någon…

 

Tidningen går för övrigt att läsa och bläddra i  på webben HÄR.

 

sommar23 (1 av 1)

 

Med utdelning, releasefest med bubbel och snittar på Järvsöbaden och efter det egen tid med bara klassen fram till midnatt på stranden i Säljesta, så insåga jag ju att vi inte skulle kunna åka hem tillbaka hit samma kväll.

Eftersom releasefesten var på Järvsöbaden klockan sju, så lyxade jag till det med ett dubbelrum på det dito. Baden är alltid fint och charmigt, men på sommaren är det dessutom väldigt vackert! Med sin stora fina trädgård med egna frukter, bär och örter. Dammar, fontäner och golfbana.

 

sommar15 (1 av 1)

sommar16 (1 av 1)

sommar17 (1 av 1)

sommar14 (1 av 1)

 

Tidiagre på dagen förenades lite jobb med nöje på andra sidan älven. Hemma hos Friherrinnan i Sanna vill säga. Blev dessutom bjuden på den somrigaste lunchen man kan tänka sig ute på hennes veranda!

 

sommar9 (1 av 1)

sommar10 (1 av 1)

 

Järvsö visade sig verkligen från sin allra bästa sida.

Eftermiddagsfikat fick jag i Kramsta för en avstämning med föräldrarna till M´s kompis som, själv, ska följa med oss hela fyra veckor ner till Italien på lördag. Hur spännande blir inte det! All eloge till hennes föräldrar som låter henne följa med. Min äldsta ser så fantastiskt mycket fram emot detta!

Och medans lilla M strandhängde under kvällen med sina klasskamrater, så hann jag med ytterligare ett par timmar med vänner, ostbricka och mysigt snack.

 

sommar12 (1 av 1)

sommar11 (1 av 1)

 

Måste väl erkänna att dottern var något svårstartad på lördagsmorgonen:)) Det är hon vanligtvis aldrig. Lyxigt att bara få svulla i hotellfrukosten då. Och dessutom tilsammans med receptionisten som råkade vara, just det, en kompis det med, denna morgon:))

Nedrans vilket kompiseffektivt dygn det blev!!!

Avslutningsvis svängde vi förbi Växbo på vägen hem. Miss Mary Poppins har ju flyttat tillbaka till Järvsö från Leksand och tänker jobba alla dagar som finns fram till den 1 september på Växbo Bageri… Så förmiddagsfika där då…

 

sommar20 (1 av 1)

sommar18 (1 av 1)

sommar19 (1 av 1)

 

Och är inte Växbo Kvarn också en av de vackraste platserna som finns?

Linhistorien, de små butikerna, maten och naturen. Dessutom den gulligaste lilla lekplatsen som finns!

 

IMG_9437

 

Väl hemma här i Dalarna igen har jag fått rå om henne ett par dygn till, innan vi i morse i ottan för första gången på ett år fått åka vår gamla vanliga väg upp till skolan igen.

Jag har fått avnjuta hennes livemusik och egenfixade fisksoppa ihop med färskt surdegsbröd från bageriet i Växbo.

 

sommar21 (1 av 1)

sommar22 (1 av 1)

 

Nu är det bara tre dagar kvar tills jag hämtar hem henne igen!!!

Dess för innan ska det bokföras klart, tandläkas, bilservas, hårfriseras, skolavsluats och slutligen packas.

På lördag drar vi till DRÖMMEN OM ITALIEN i hela sex veckor!!!

 

Ibland har jag det lite för bra:))
Allt gott!!!

 

Karmisar Becca

Publicerat av

Välkommen till en helt vanlig småbarnsmammas liv i en småstad mitt i Sverige, en dröm i Italien och ett hus någonstans bortom verkligheten.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s